Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Palacsintatorta eperöntettel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

250 g búzaliszt
4 darab tojás (M-es)
375 ml tej
125 ml szénsavas ásványvíz
1 csipet só

Sütéshez:

némi napraforgóolaj

Töltelékhez:

400 ml hideg tej

Összeállításhoz:

kb. 14-15 darab babapiskóta

Eperöntethez:

250 g eper
1 csapott evőkanál porcukor (ízlés szerint)

Díszítéshez:

némi eper

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük és a közepébe mélyedést nyomunk. A tojást a cukorral, a tejjel, az ásványvízzel és a sóval kézi habverővel felverjük, és egy keveset a mélyedésbe öntünk. A közepéről indulva a tojásos folyadékot és a lisztet összekeverjük, majd lassan hozzáadjuk a maradék folyadékot, miközben figyelünk arra, hogy ne legyen csomós. A tésztát 20-30 percig pihentetjük.

A masszából kb. 9 palacsintát sütünk, ehhez egy kb. 24 cm átmérőjű palacsintasütőben kevés olajat hevítünk. Beleöntünk egy adag tésztát, és egyenletesen elterítjük. Amint aranysárga színűvé válik a tészta széle, óvatosan alányúlunk, és fa spatulával átfordítjuk, majd a másik oldalát is aranysárgára sütjük. A többi palacsintát hasonló módon kisütjük, minden sütés előtt átkeverjük a tésztát.

Töltelék:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, a tortakrém alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. 

Összeállítás:
Az első palacsintát egy tetszőleges tálra helyezzük, és vékonyan megkenjük a krémmel. Ráhelyezzük a következő palacsintát, amit szintén megkenünk a krémmel, majd a rétegezést addig folytatjuk, amíg a palacsinták el nem fogynak. A maradék krémből egy keveset félreteszünk, a többivel pedig bevonjuk a legfelső palacsintát is.

A babapiskótákat keresztben kettévágjuk, mindegyik hátsó felüket megkenjük egy kevés félretett krémmel. A babapiskótákat krémes oldalukkal körben, szorosan a palacsintatorta széléhez illesztjük, és körben kirakjuk velük a tortát. A kész tortát legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Eperöntet:
Az epret megtisztítjuk, megmossuk. A gyümölcshöz hozzáadjuk a vaníliás cukrot (és ízlés szerint porcukrot), majd pürésítjük.

Díszítés:
Az epret megtisztítjuk, megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk, és körben kirakjuk vele a torta tetejét. A palacsintatortát szeletekre vágva, eperöntettel tálaljuk.

Tipp:

A palacsintatortát elkészíthetjük Dr. Oetker Csokoládés Tortakrémmel is.
Palacsintatorta eperöntettel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!