Amerikai palacsinta
Hozzávalók
Amerikai palacsintához:
2 darab tojás (M-es)
60 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
200 ml tej
250 g búzaliszt
1 ½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Sütéshez:
némi étolaj, pl. repceolaj
Tálaláshoz:
juharszirup vagy méz
300 g vegyes bogyós gyümölcsök
Elkészítés
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Röviden keverjük bele a tejet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes fokozaton röviden keverjük bele a tojásos masszához.
Hevítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Öntsünk minden palacsintához kb. 2 evőkanálnyi tésztát, és közepes lángon süssük meg mindkét oldalát aranybarnára.
Közben tisztítsuk, mossuk meg a bogyós gyümölcsöket. Tálaljuk a forró palacsintákat juharsziruppal és friss bogyós gyümölcsökkel.
Hevítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Öntsünk minden palacsintához kb. 2 evőkanálnyi tésztát, és közepes lángon süssük meg mindkét oldalát aranybarnára.
Közben tisztítsuk, mossuk meg a bogyós gyümölcsöket. Tálaljuk a forró palacsintákat juharsziruppal és friss bogyós gyümölcsökkel.
Tipp:
A palacsinta a legfinomabb mogyorókrémmel megkenve.
Kedvencnek jelölöm
Amerikai palacsinta
Hozzávalók
kb. 10 darab elkészítéséhez
Amerikai palacsintához:
2 darab tojás (M-es)
60 g cukor
200 ml tej
250 g búzaliszt
1 ½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Sütéshez:
némi étolaj, pl. repceolaj
Tálaláshoz:
juharszirup vagy méz
300 g vegyes bogyós gyümölcsök
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Röviden keverjük bele a tejet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes fokozaton röviden keverjük bele a tojásos masszához.
Hevítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Öntsünk minden palacsintához kb. 2 evőkanálnyi tésztát, és közepes lángon süssük meg mindkét oldalát aranybarnára.
Közben tisztítsuk, mossuk meg a bogyós gyümölcsöket. Tálaljuk a forró palacsintákat juharsziruppal és friss bogyós gyümölcsökkel.
Hevítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Öntsünk minden palacsintához kb. 2 evőkanálnyi tésztát, és közepes lángon süssük meg mindkét oldalát aranybarnára.
Közben tisztítsuk, mossuk meg a bogyós gyümölcsöket. Tálaljuk a forró palacsintákat juharsziruppal és friss bogyós gyümölcsökkel.
Tipp:
A palacsinta a legfinomabb mogyorókrémmel megkenve.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?