Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Virslis-kukoricás pizzafalatok

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-24 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-24 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Pizzaszószhoz:

1 evőkanál napraforgó- vagy olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
140 g sűrített paradicsom (28-30%-os)
3-4 evőkanál víz
1 kávéskanál morzsolt oregánó
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
kevés só

Feltéthez:

kb. 80-100 g csemegekukorica (konzerv, leszűrve)
kb. 150 g tetszőleges virsli
kb. 120 g mozzarella sajt

Díszítéshez:

bazsalikomlevelek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük vagy lereszeljük. A kukoricát leszűrjük, a virsliről – amennyiben műbeles – eltávolítjuk a műbelet, és karikákra vágjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Pizzaszósz:
Az olajat felmelegítjük egy kis lábasban, majd a fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Rátesszük a sűrített paradicsomot, simára keverjük a vízzel, majd hozzáadjuk a morzsolt fűszereket, és ízlés szerint megsózzuk. Lassú tűzön, kevergetve 6-8 percet főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről, és hűlni hagyjuk.

Tészta:
A pizza tésztát kivesszük a hűtőből, a csomagolóanyagot eltávolítjuk, a tésztát kitekerjük, kb. 20-24 kis kockára vágjuk, majd a tepsibe helyezzük. A tésztadarabokat (a széleket üresen hagyva) megkenjük a pizzaszósszal, elosztjuk rajtuk a virslikarikákat és a kukoricaszemeket, és tépkedünk mindre mozzarella sajtot. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a pizzafalatokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elkészült pizzafalatokat bazsalikomlevelekkel díszítjük, és melegen tálaljuk.

Tipp:

Fokhagymás-tejfölös alappal is elkészíthetjük a pizzafalatokat.
Virslis-kukoricás pizzafalatok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!