
Gnocchi paradicsom-salsával



Hozzávalók
Gnocchihoz:
1 kg lisztes burgonya
só
300 g búzaliszt
100 g durumbúzadara
1 pohár Dr. Oetker Creme Vega
frissen őrölt bors
kb. 1 teáskanál szerecsendió
Paradicsom-salsahoz:
4 darab közepes fürtös paradicsom
1 darab vöröshagyma
2 darab fokhagymagerezd
16 darab bazsalikomlevél
5 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál agavészirup
só
frissen őrölt bors
Elkészítés
Előkészítés:
Hámozzuk meg a burgonyát, kockázzuk fel, majd sós vízben forraljuk fel és 20-25 perc alatt főzzük puhára.
Elkészítés:
Paradicsom-salsa:
A paradicsomot mossuk meg és vágjuk apró kockákra. A hagymát pucoljuk meg, felezzük, majd vágjuk apró kockákra. A fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg és aprítsuk fel. A bazsalikomleveleket mossuk meg és vágjuk darabokra. Az olajat, az ecetet, az agavészirupot és a fűszereket keverjük össze, adjuk hozzá a zöldségekhez.
Gnocchi:
A megfőtt burgonyáról öntsük le a vizet és forrón préseljük át a krumplinyomóval. A lisztet, a búzadarát, és a Creme Vegát keverjük hozzá, fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval. A tésztából formázzunk diónyi golyókat, egy villával lapítsuk meg kicsit, majd rakjuk forró sós vízbe, forraljuk fel és kb. 3 percig főzzük. A gnocchikat szedőkanállal szedjük ki és hagyjuk lecsöpögni.
Tálalás:
A gnocchikat tálaljuk egy tányéron, a paradicsom-salsát helyezzük a tetejére és szolgáljuk fel melegen vagy hidegen.
A paradicsomot mossuk meg és vágjuk apró kockákra. A hagymát pucoljuk meg, felezzük, majd vágjuk apró kockákra. A fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg és aprítsuk fel. A bazsalikomleveleket mossuk meg és vágjuk darabokra. Az olajat, az ecetet, az agavészirupot és a fűszereket keverjük össze, adjuk hozzá a zöldségekhez.
Gnocchi:
A megfőtt burgonyáról öntsük le a vizet és forrón préseljük át a krumplinyomóval. A lisztet, a búzadarát, és a Creme Vegát keverjük hozzá, fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval. A tésztából formázzunk diónyi golyókat, egy villával lapítsuk meg kicsit, majd rakjuk forró sós vízbe, forraljuk fel és kb. 3 percig főzzük. A gnocchikat szedőkanállal szedjük ki és hagyjuk lecsöpögni.
Tálalás:
A gnocchikat tálaljuk egy tányéron, a paradicsom-salsát helyezzük a tetejére és szolgáljuk fel melegen vagy hidegen.

Kedvencnek jelölöm

Gnocchi paradicsom-salsával
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Gnocchihoz:
1 kg lisztes burgonya
só
300 g búzaliszt
100 g durumbúzadara
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
frissen őrölt bors
kb. 1 teáskanál szerecsendió
Paradicsom-salsahoz:
4 darab közepes fürtös paradicsom
1 darab vöröshagyma
2 darab fokhagymagerezd
16 darab bazsalikomlevél
5 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál agavészirup
só
frissen őrölt bors
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Hámozzuk meg a burgonyát, kockázzuk fel, majd sós vízben forraljuk fel és 20-25 perc alatt főzzük puhára.
Elkészítés:
Paradicsom-salsa:
A paradicsomot mossuk meg és vágjuk apró kockákra. A hagymát pucoljuk meg, felezzük, majd vágjuk apró kockákra. A fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg és aprítsuk fel. A bazsalikomleveleket mossuk meg és vágjuk darabokra. Az olajat, az ecetet, az agavészirupot és a fűszereket keverjük össze, adjuk hozzá a zöldségekhez.
Gnocchi:
A megfőtt burgonyáról öntsük le a vizet és forrón préseljük át a krumplinyomóval. A lisztet, a búzadarát, és a Creme Vegát keverjük hozzá, fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval. A tésztából formázzunk diónyi golyókat, egy villával lapítsuk meg kicsit, majd rakjuk forró sós vízbe, forraljuk fel és kb. 3 percig főzzük. A gnocchikat szedőkanállal szedjük ki és hagyjuk lecsöpögni.
Tálalás:
A gnocchikat tálaljuk egy tányéron, a paradicsom-salsát helyezzük a tetejére és szolgáljuk fel melegen vagy hidegen.
A paradicsomot mossuk meg és vágjuk apró kockákra. A hagymát pucoljuk meg, felezzük, majd vágjuk apró kockákra. A fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg és aprítsuk fel. A bazsalikomleveleket mossuk meg és vágjuk darabokra. Az olajat, az ecetet, az agavészirupot és a fűszereket keverjük össze, adjuk hozzá a zöldségekhez.
Gnocchi:
A megfőtt burgonyáról öntsük le a vizet és forrón préseljük át a krumplinyomóval. A lisztet, a búzadarát, és a Creme Vegát keverjük hozzá, fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval. A tésztából formázzunk diónyi golyókat, egy villával lapítsuk meg kicsit, majd rakjuk forró sós vízbe, forraljuk fel és kb. 3 percig főzzük. A gnocchikat szedőkanállal szedjük ki és hagyjuk lecsöpögni.
Tálalás:
A gnocchikat tálaljuk egy tányéron, a paradicsom-salsát helyezzük a tetejére és szolgáljuk fel melegen vagy hidegen.

Legújabb cikkek
1

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

1

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?