Granola – házi ropogós müzli
Hozzávalók
Tepsihez:
Granolához:
Banánpüréhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy keverőtálban a granola összes hozzávalóját összekeverjük a kakaóbab töret és a málna kivételével. A banánt meghámozzuk, villával szétnyomkodjuk, majd összekeverjük a juharsziruppal és a mandulavajjal. A banánpürét a granola keverékhez adjuk, és alaposan összeforgatjuk. A granolát a tepsibe tesszük, egyenletesen elterítjük, lenyomkodjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a granolát aranybarnára sütjük. 10 perc sütés után lapáttal átforgatjuk, majd további 8-10 perc alatt készre sütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A granolát sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Ezután hozzákeverjük a kakaóbab töretet és a málnát.
Tippek:
Málna helyett másfajta fagyasztva szárított gyümölcsöt is választhatunk.
A granola jól zárható dobozban néhány napig eláll.
Granola – házi ropogós müzli
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Granolához:
Banánpüréhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy keverőtálban a granola összes hozzávalóját összekeverjük a kakaóbab töret és a málna kivételével. A banánt meghámozzuk, villával szétnyomkodjuk, majd összekeverjük a juharsziruppal és a mandulavajjal. A banánpürét a granola keverékhez adjuk, és alaposan összeforgatjuk. A granolát a tepsibe tesszük, egyenletesen elterítjük, lenyomkodjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a granolát aranybarnára sütjük. 10 perc sütés után lapáttal átforgatjuk, majd további 8-10 perc alatt készre sütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A granolát sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Ezután hozzákeverjük a kakaóbab töretet és a málnát.
Tippek:
Málna helyett másfajta fagyasztva szárított gyümölcsöt is választhatunk.
A granola jól zárható dobozban néhány napig eláll.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?