Granola – házi ropogós müzli
Hozzávalók
Tepsihez:
Granolához:
Banánpüréhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy keverőtálban a granola összes hozzávalóját összekeverjük a kakaóbab töret és a málna kivételével. A banánt meghámozzuk, villával szétnyomkodjuk, majd összekeverjük a juharsziruppal és a mandulavajjal. A banánpürét a granola keverékhez adjuk, és alaposan összeforgatjuk. A granolát a tepsibe tesszük, egyenletesen elterítjük, lenyomkodjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a granolát aranybarnára sütjük. 10 perc sütés után lapáttal átforgatjuk, majd további 8-10 perc alatt készre sütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A granolát sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Ezután hozzákeverjük a kakaóbab töretet és a málnát.
Tippek:
Málna helyett másfajta fagyasztva szárított gyümölcsöt is választhatunk.
A granola jól zárható dobozban néhány napig eláll.
Granola – házi ropogós müzli
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Granolához:
Banánpüréhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy keverőtálban a granola összes hozzávalóját összekeverjük a kakaóbab töret és a málna kivételével. A banánt meghámozzuk, villával szétnyomkodjuk, majd összekeverjük a juharsziruppal és a mandulavajjal. A banánpürét a granola keverékhez adjuk, és alaposan összeforgatjuk. A granolát a tepsibe tesszük, egyenletesen elterítjük, lenyomkodjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a granolát aranybarnára sütjük. 10 perc sütés után lapáttal átforgatjuk, majd további 8-10 perc alatt készre sütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A granolát sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Ezután hozzákeverjük a kakaóbab töretet és a málnát.
Tippek:
Málna helyett másfajta fagyasztva szárított gyümölcsöt is választhatunk.
A granola jól zárható dobozban néhány napig eláll.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?