Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós-túrós csiga

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 darab elkészítéséhez

Sütőlemezhez:

sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
250 g félzsíros túró
100 g cukor
1 darab tojás (M-es)
2 evőkanál tej
2 evőkanál olaj
1 csipet só

Töltelékhez:

50 g vaj vagy margarin
60 g cukor

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Kakaós-túrós csiga hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk.

Elkészítés:

Tészta:
Keverőtálba szitáljuk a lisztet, összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk az áttört túrót, a cukrot, a vanillincukrot, a tojást, a tejet, az olajat és a sót. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) közepes fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát letakarjuk, 30 percre hűtőbe tesszük pihenni. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát lisztezett felületen egy kb. 30x25 cm nagyságú, vékony téglalappá nyújtjuk.

Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, megkenjük vele a tésztát, keveset félreteszünk. A cukrot és a kakaóport összekeverjük, egyenletesen a tésztára szórjuk. Ráspricceljük a maradék olvasztott vajat vagy margarint.

A tésztát a hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük, majd éles késsel 10 darab 3 cm vastagságú darabra vágjuk. A csigákat az oldalukra fordítva a sütőlemezre helyezzük, majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A csigákat leszedjük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.

Tálalás:
A Kakaós-túrós csiga péksüteményt porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

Ha a péksütemény zsírszegény túróból készül, adjunk a tésztához további 2-3 evőkanál tejet.
Kakaós-túrós csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!