Kakaós-túrós csiga
Hozzávalók
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk.
Elkészítés:
Keverőtálba szitáljuk a lisztet, összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk az áttört túrót, a cukrot, a vanillincukrot, a tojást, a tejet, az olajat és a sót. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) közepes fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát letakarjuk, 30 percre hűtőbe tesszük pihenni. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett felületen egy kb. 30x25 cm nagyságú, vékony téglalappá nyújtjuk.
Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, megkenjük vele a tésztát, keveset félreteszünk. A cukrot és a kakaóport összekeverjük, egyenletesen a tésztára szórjuk. Ráspricceljük a maradék olvasztott vajat vagy margarint.
A tésztát a hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük, majd éles késsel 10 darab 3 cm vastagságú darabra vágjuk. A csigákat az oldalukra fordítva a sütőlemezre helyezzük, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat leszedjük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.
Tálalás:
A Kakaós-túrós csiga péksüteményt porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Kakaós-túrós csiga
Hozzávalók
kb. 10 darab elkészítéséhez
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk.
Elkészítés:
Keverőtálba szitáljuk a lisztet, összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk az áttört túrót, a cukrot, a vanillincukrot, a tojást, a tejet, az olajat és a sót. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) közepes fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát letakarjuk, 30 percre hűtőbe tesszük pihenni. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett felületen egy kb. 30x25 cm nagyságú, vékony téglalappá nyújtjuk.
Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, megkenjük vele a tésztát, keveset félreteszünk. A cukrot és a kakaóport összekeverjük, egyenletesen a tésztára szórjuk. Ráspricceljük a maradék olvasztott vajat vagy margarint.
A tésztát a hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük, majd éles késsel 10 darab 3 cm vastagságú darabra vágjuk. A csigákat az oldalukra fordítva a sütőlemezre helyezzük, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat leszedjük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.
Tálalás:
A Kakaós-túrós csiga péksüteményt porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?