Francia fahéjas tekercs
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt egy keverőtálban alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a meleg tej-vaj keveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasztjuk, hogy sima tésztát kapjunk. Konyharuhával fedjük le a tésztát, és meleg helyen kelesztjük, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A vajat vagy margarint a cukorral és a fahéjjal konyhai robotgéppel (habverő) alaposan keverjük össze.
Formázás:
Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át a tésztát még egyszer röviden, és nyújtsuk ki téglalap alakúra (kb. 70 x 25 cm). Egyenletesen kenjük rá a vajas-fahéjas keveréket, és a hosszabbik oldalról tekerjük fel szorosan. Vágjuk a tekercset 12 azonos méretű trapézra. Nyomjuk meg a keskeny szélét felülről egy fakanál nyelével úgy, hogy a feltekert oldal felfelé nézzen. Helyezzük a tekercseket a tepsire és hagyjuk ismét kb. 10-15 percig kelni.
A tekercseket megkenjük tejjel, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük és a tekercseket aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegy figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütőpapírral együtt tegyük a tekercseket egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni, vagy tálaljuk langyosan.
Tippek:
Az őrölt fahéjat helyettesíthetjük 2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukorral. Ez esetben a cukor mennyiségét csökkentsük 80 g-ra.
Francia fahéjas tekercs
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt egy keverőtálban alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a meleg tej-vaj keveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasztjuk, hogy sima tésztát kapjunk. Konyharuhával fedjük le a tésztát, és meleg helyen kelesztjük, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A vajat vagy margarint a cukorral és a fahéjjal konyhai robotgéppel (habverő) alaposan keverjük össze.
Formázás:
Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át a tésztát még egyszer röviden, és nyújtsuk ki téglalap alakúra (kb. 70 x 25 cm). Egyenletesen kenjük rá a vajas-fahéjas keveréket, és a hosszabbik oldalról tekerjük fel szorosan. Vágjuk a tekercset 12 azonos méretű trapézra. Nyomjuk meg a keskeny szélét felülről egy fakanál nyelével úgy, hogy a feltekert oldal felfelé nézzen. Helyezzük a tekercseket a tepsire és hagyjuk ismét kb. 10-15 percig kelni.
A tekercseket megkenjük tejjel, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük és a tekercseket aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegy figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütőpapírral együtt tegyük a tekercseket egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni, vagy tálaljuk langyosan.
Tippek:
Az őrölt fahéjat helyettesíthetjük 2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukorral. Ez esetben a cukor mennyiségét csökkentsük 80 g-ra.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?