Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Francia fahéjas tekercs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

250 ml tej
70 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
70 g cukor
1 darab tojás (M-es)
1 csipet só

Töltelékhez:

100 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
3 teáskanál őrölt fahéj

Kenéshez:

kb. 2 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Egy kis lábasban melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat vagy a margarint.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és az élesztőt egy keverőtálban alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a meleg tej-vaj keveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasztjuk, hogy sima tésztát kapjunk. Konyharuhával fedjük le a tésztát, és meleg helyen kelesztjük, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Töltelék:
A vajat vagy margarint a cukorral és a fahéjjal konyhai robotgéppel (habverő) alaposan keverjük össze.

Formázás:
Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át a tésztát még egyszer röviden, és nyújtsuk ki téglalap alakúra (kb. 70 x 25 cm). Egyenletesen kenjük rá a vajas-fahéjas keveréket, és a hosszabbik oldalról tekerjük fel szorosan. Vágjuk a tekercset 12 azonos méretű trapézra. Nyomjuk meg a keskeny szélét felülről egy fakanál nyelével úgy, hogy a feltekert oldal felfelé nézzen. Helyezzük a tekercseket a tepsire és hagyjuk ismét kb. 10-15 percig kelni.
A tekercseket megkenjük tejjel, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük és a tekercseket aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegy figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütőpapírral együtt tegyük a tekercseket egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni, vagy tálaljuk langyosan.

Tippek:

A tekercsek fagyaszthatóak.
Az őrölt fahéjat helyettesíthetjük 2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukorral. Ez esetben a cukor mennyiségét csökkentsük 80 g-ra.
Francia fahéjas tekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!