Kakaós-almás csigák
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
50 g vaj vagy margarin
50 g porcukor
15 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
300 g alma
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Díszítéshez:
némi porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk egy kis lábasban, majd pár percet hűlni hagyjuk. A porcukrot összekeverjük a kakaóporral. A megmosott almát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a vaníliás cukorral.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, majd megkenjük az olvasztott zsiradékkal úgy, hogy az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1 cm-es sávot üresen hagyunk. Egyenletesen megszórjuk a porcukor-kakaópor keverékkel és az almakockákkal. Az üresen hagyott sávot megkenjük egy kevés vízzel, majd a másik hosszabbik oldalától indítva szorosan feltekerjük a tésztát, és kb. 2,5 cm-es darabokra vágjuk. A csigákat oldalukra fordítva a tepsire helyezzük egymástól egy kis távolságra. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
A vajat vagy margarint megolvasztjuk egy kis lábasban, majd pár percet hűlni hagyjuk. A porcukrot összekeverjük a kakaóporral. A megmosott almát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a vaníliás cukorral.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, majd megkenjük az olvasztott zsiradékkal úgy, hogy az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1 cm-es sávot üresen hagyunk. Egyenletesen megszórjuk a porcukor-kakaópor keverékkel és az almakockákkal. Az üresen hagyott sávot megkenjük egy kevés vízzel, majd a másik hosszabbik oldalától indítva szorosan feltekerjük a tésztát, és kb. 2,5 cm-es darabokra vágjuk. A csigákat oldalukra fordítva a tepsire helyezzük egymástól egy kis távolságra. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
A porcukorhoz és a kakaóporhoz hozzákeverhetünk ½ kávéskanál őrölt fahéjat.
Alma helyett keményebb húsú körtével is elkészíthetjük a csigákat.
Alma helyett keményebb húsú körtével is elkészíthetjük a csigákat.
Kedvencnek jelölöm
Kakaós-almás csigák
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
50 g vaj vagy margarin
50 g porcukor
300 g alma
Díszítéshez:
némi porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk egy kis lábasban, majd pár percet hűlni hagyjuk. A porcukrot összekeverjük a kakaóporral. A megmosott almát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a vaníliás cukorral.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, majd megkenjük az olvasztott zsiradékkal úgy, hogy az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1 cm-es sávot üresen hagyunk. Egyenletesen megszórjuk a porcukor-kakaópor keverékkel és az almakockákkal. Az üresen hagyott sávot megkenjük egy kevés vízzel, majd a másik hosszabbik oldalától indítva szorosan feltekerjük a tésztát, és kb. 2,5 cm-es darabokra vágjuk. A csigákat oldalukra fordítva a tepsire helyezzük egymástól egy kis távolságra. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
A vajat vagy margarint megolvasztjuk egy kis lábasban, majd pár percet hűlni hagyjuk. A porcukrot összekeverjük a kakaóporral. A megmosott almát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a vaníliás cukorral.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, majd megkenjük az olvasztott zsiradékkal úgy, hogy az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1 cm-es sávot üresen hagyunk. Egyenletesen megszórjuk a porcukor-kakaópor keverékkel és az almakockákkal. Az üresen hagyott sávot megkenjük egy kevés vízzel, majd a másik hosszabbik oldalától indítva szorosan feltekerjük a tésztát, és kb. 2,5 cm-es darabokra vágjuk. A csigákat oldalukra fordítva a tepsire helyezzük egymástól egy kis távolságra. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
A porcukorhoz és a kakaóporhoz hozzákeverhetünk ½ kávéskanál őrölt fahéjat.
Alma helyett keményebb húsú körtével is elkészíthetjük a csigákat.
Alma helyett keményebb húsú körtével is elkészíthetjük a csigákat.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?