Mákos túrótorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (Ø 26 cm):
Morzsatésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) addig keverjük, míg morzsákat kapunk.
A morzsa jó felét terítsük el a tortaforma aljára, és evőkanállal nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen. Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük elő az alapot. A forma alá tegyünk egy sütőpapírt (figyelem: a zsír kifolyhat.).
Sütési idő: kb. 15-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elősütés után helyezzük a formát egy süteményrácsra, és hagyjuk az alapot kissé kihűlni, közben csökkentsük a sütő hőmérsékletét.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Töltelék:
Az áttört túrót, a tejszínt a tojásokkal, a cukorral és a pudingporral egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) jól elkeverjük.
A töltelék 1/3-át összekeverjük a mákkal és a cukorral, majd az alapra kenjük. Öntsük rá a maradék tölteléket, és egyenletesen kenjük el. A maradék morzsát terítsük a torta tetejére, a szélén alig 1 cm-t szabadon hagyva. A formát tegyük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a tortát.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő letelte után hagyjuk a tortát a kikapcsolt sütőben még 15 percig a sütő ajtaját kissé nyitva.
Ezután helyezzük egy süteményrácsra, távolítsuk el a tortaforma peremét, és hagyjuk a tortát a formában kihűlni.
Tipp:
Mákos túrótorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (Ø 26 cm):
Morzsatésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) addig keverjük, míg morzsákat kapunk.
A morzsa jó felét terítsük el a tortaforma aljára, és evőkanállal nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen. Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük elő az alapot. A forma alá tegyünk egy sütőpapírt (figyelem: a zsír kifolyhat.).
Sütési idő: kb. 15-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elősütés után helyezzük a formát egy süteményrácsra, és hagyjuk az alapot kissé kihűlni, közben csökkentsük a sütő hőmérsékletét.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Töltelék:
Az áttört túrót, a tejszínt a tojásokkal, a cukorral és a pudingporral egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) jól elkeverjük.
A töltelék 1/3-át összekeverjük a mákkal és a cukorral, majd az alapra kenjük. Öntsük rá a maradék tölteléket, és egyenletesen kenjük el. A maradék morzsát terítsük a torta tetejére, a szélén alig 1 cm-t szabadon hagyva. A formát tegyük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a tortát.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő letelte után hagyjuk a tortát a kikapcsolt sütőben még 15 percig a sütő ajtaját kissé nyitva.
Ezután helyezzük egy süteményrácsra, távolítsuk el a tortaforma peremét, és hagyjuk a tortát a formában kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?