Fahéjas nektarinlekvár
Hozzávalók
1000 g nektarin (előkészítve mérjük le)
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 4:1
250 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál Dr. Oetker Citromsav
Elkészítés
Előkészítés:
A nektarint megmossuk, felezzük, magját eltávolítjuk, kockákra vágjuk, majd 1000 g-ot kimérünk, és botmixerrel pépesítjük. Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
Az előkészített gyümölcsöt egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral és a fahéjjal elkeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk. Állandó keverés mellett magas hőfokon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a citromsavat, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kész lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tippek:
Vaníliával is ízesíthetjük a lekvárt.
Dzsem készítéséhez a kimért nektarin felét pépesítjük, a többit kis kockákra vágva tesszük a főzőedénybe.
Dzsem készítéséhez a kimért nektarin felét pépesítjük, a többit kis kockákra vágva tesszük a főzőedénybe.
Kedvencnek jelölöm
Fahéjas nektarinlekvár
Hozzávalók
kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
1000 g nektarin (előkészítve mérjük le)
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 4:1
250 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál Dr. Oetker Citromsav
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A nektarint megmossuk, felezzük, magját eltávolítjuk, kockákra vágjuk, majd 1000 g-ot kimérünk, és botmixerrel pépesítjük. Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
Az előkészített gyümölcsöt egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral és a fahéjjal elkeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk. Állandó keverés mellett magas hőfokon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a citromsavat, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kész lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tippek:
Vaníliával is ízesíthetjük a lekvárt.
Dzsem készítéséhez a kimért nektarin felét pépesítjük, a többit kis kockákra vágva tesszük a főzőedénybe.
Dzsem készítéséhez a kimért nektarin felét pépesítjük, a többit kis kockákra vágva tesszük a főzőedénybe.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?