Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas nektarinlekvár

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab 200 ml-es üveg

Hozzávalók

kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

1000 g nektarin (előkészítve mérjük le)
250 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál Dr. Oetker Citromsav
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A nektarint megmossuk, felezzük, magját eltávolítjuk, kockákra vágjuk, majd 1000 g-ot kimérünk, és botmixerrel pépesítjük. Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

Az előkészített gyümölcsöt egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral és a fahéjjal elkeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk. Állandó keverés mellett magas hőfokon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a citromsavat, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kész lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tippek:

Vaníliával is ízesíthetjük a lekvárt.
Dzsem készítéséhez a kimért nektarin felét pépesítjük, a többit kis kockákra vágva tesszük a főzőedénybe.
Fahéjas nektarinlekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!