Kekszes-Cupcake
Hozzávalók
Muffin-formához (12-es):
muffinpapír
Tésztához:
kb. 75 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
2 darab tojás (M-es)
50 g cukor
1 csipet só
175 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
125 ml étolaj
125 ml tej
24 darab fekete tejszínes keksz pl. Oreo®
Krémhez:
8 darab fekete tejszínes keksz pl. Oreo®
300 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Elkészítés
Előkészítés:
A Kekszes-Cupcake desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján megolvasztjuk. A muffinpapírt a formába tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján megolvasztjuk. A muffinpapírt a formába tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojást, a cukrot és a sót keverőtálba tesszük, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, felváltva belekeverjük az olajat és a tejet, végül pedig a tortabevonót. Először 1 evőkanál tésztát osztunk el a formában, majd finoman belenyomunk egy-egy kekszet a tésztába. A kekszre 1 evőkanál tésztát teszünk, majd ismét egy kekszet a tetejére, utána elosztjuk a maradék tésztát a formában. A formát rácson a sütő középső részébe tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffint kivesszük a sütőből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
Három kekszet elnegyedelünk, a maradékot apróra morzsoljuk. A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük, majd óvatosan belekeverjük a kekszmorzsát. A tejszínt evőkanállal elosztjuk a muffin tetején, és a muffinok tetejére egy-egy negyed kekszet teszünk. Fogyasztásig hideg helyre tesszük a Kekszes-Cupcake desszertet.
A tojást, a cukrot és a sót keverőtálba tesszük, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, felváltva belekeverjük az olajat és a tejet, végül pedig a tortabevonót. Először 1 evőkanál tésztát osztunk el a formában, majd finoman belenyomunk egy-egy kekszet a tésztába. A kekszre 1 evőkanál tésztát teszünk, majd ismét egy kekszet a tetejére, utána elosztjuk a maradék tésztát a formában. A formát rácson a sütő középső részébe tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffint kivesszük a sütőből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
Három kekszet elnegyedelünk, a maradékot apróra morzsoljuk. A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük, majd óvatosan belekeverjük a kekszmorzsát. A tejszínt evőkanállal elosztjuk a muffin tetején, és a muffinok tetejére egy-egy negyed kekszet teszünk. Fogyasztásig hideg helyre tesszük a Kekszes-Cupcake desszertet.
Tipp:
A krémet bármilyen nagyságú díszítőcsöves habzsákkal is adagolhatjuk a Kekszes-Cupcake desszert tetejére.
Kedvencnek jelölöm
Kekszes-Cupcake
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Muffin-formához (12-es):
muffinpapír
Tésztához:
kb. 75 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
2 darab tojás (M-es)
50 g cukor
1 csipet só
175 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
125 ml étolaj
125 ml tej
24 darab fekete tejszínes keksz pl. Oreo®
Krémhez:
8 darab fekete tejszínes keksz pl. Oreo®
300 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Kekszes-Cupcake desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján megolvasztjuk. A muffinpapírt a formába tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján megolvasztjuk. A muffinpapírt a formába tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojást, a cukrot és a sót keverőtálba tesszük, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, felváltva belekeverjük az olajat és a tejet, végül pedig a tortabevonót. Először 1 evőkanál tésztát osztunk el a formában, majd finoman belenyomunk egy-egy kekszet a tésztába. A kekszre 1 evőkanál tésztát teszünk, majd ismét egy kekszet a tetejére, utána elosztjuk a maradék tésztát a formában. A formát rácson a sütő középső részébe tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffint kivesszük a sütőből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
Három kekszet elnegyedelünk, a maradékot apróra morzsoljuk. A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük, majd óvatosan belekeverjük a kekszmorzsát. A tejszínt evőkanállal elosztjuk a muffin tetején, és a muffinok tetejére egy-egy negyed kekszet teszünk. Fogyasztásig hideg helyre tesszük a Kekszes-Cupcake desszertet.
A tojást, a cukrot és a sót keverőtálba tesszük, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, felváltva belekeverjük az olajat és a tejet, végül pedig a tortabevonót. Először 1 evőkanál tésztát osztunk el a formában, majd finoman belenyomunk egy-egy kekszet a tésztába. A kekszre 1 evőkanál tésztát teszünk, majd ismét egy kekszet a tetejére, utána elosztjuk a maradék tésztát a formában. A formát rácson a sütő középső részébe tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffint kivesszük a sütőből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
Három kekszet elnegyedelünk, a maradékot apróra morzsoljuk. A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük, majd óvatosan belekeverjük a kekszmorzsát. A tejszínt evőkanállal elosztjuk a muffin tetején, és a muffinok tetejére egy-egy negyed kekszet teszünk. Fogyasztásig hideg helyre tesszük a Kekszes-Cupcake desszertet.
Tipp:
A krémet bármilyen nagyságú díszítőcsöves habzsákkal is adagolhatjuk a Kekszes-Cupcake desszert tetejére.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?