Kekszes-Cupcake
Hozzávalók
Muffin-formához (12-es):
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján megolvasztjuk. A muffinpapírt a formába tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást, a cukrot és a sót keverőtálba tesszük, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, felváltva belekeverjük az olajat és a tejet, végül pedig a tortabevonót. Először 1 evőkanál tésztát osztunk el a formában, majd finoman belenyomunk egy-egy kekszet a tésztába. A kekszre 1 evőkanál tésztát teszünk, majd ismét egy kekszet a tetejére, utána elosztjuk a maradék tésztát a formában. A formát rácson a sütő középső részébe tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffint kivesszük a sütőből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
Három kekszet elnegyedelünk, a maradékot apróra morzsoljuk. A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük, majd óvatosan belekeverjük a kekszmorzsát. A tejszínt evőkanállal elosztjuk a muffin tetején, és a muffinok tetejére egy-egy negyed kekszet teszünk. Fogyasztásig hideg helyre tesszük a Kekszes-Cupcake desszertet.
Tipp:
Kekszes-Cupcake
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Muffin-formához (12-es):
Tésztához:
Krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján megolvasztjuk. A muffinpapírt a formába tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást, a cukrot és a sót keverőtálba tesszük, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, felváltva belekeverjük az olajat és a tejet, végül pedig a tortabevonót. Először 1 evőkanál tésztát osztunk el a formában, majd finoman belenyomunk egy-egy kekszet a tésztába. A kekszre 1 evőkanál tésztát teszünk, majd ismét egy kekszet a tetejére, utána elosztjuk a maradék tésztát a formában. A formát rácson a sütő középső részébe tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffint kivesszük a sütőből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
Három kekszet elnegyedelünk, a maradékot apróra morzsoljuk. A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük, majd óvatosan belekeverjük a kekszmorzsát. A tejszínt evőkanállal elosztjuk a muffin tetején, és a muffinok tetejére egy-egy negyed kekszet teszünk. Fogyasztásig hideg helyre tesszük a Kekszes-Cupcake desszertet.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?