Hópelyhes csokigolyók
Hozzávalók
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Brownies
2 darab tojás (közepes méretű)
100 ml napraforgóolaj
100 ml víz
Ezenkívül:
2 evőkanál baracklekvár
Díszítéshez:
2 tasak Dr. Oetker Tortadara kakaós
100 g fondant fehér cukormassza
Elkészítés
Előkészítés:
A Hópelyhes csokigolyók hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A Dr. Oetker Brownies alappor dobozában található papírformát az útmutató alapján összehajtjuk, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 140 °C (előmelegítve)
A Dr. Oetker Brownies alappor dobozában található papírformát az útmutató alapján összehajtjuk, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A süteményport és a dobozban található csokoládédarabokat egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd egy kézi habverő segítségével kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát az előkészített papírformába egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük és egy keverőedényben kézzel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a baracklekvárt, és alaposan összekeverjük. A masszából egyforma golyókat formázunk, majd a golyókat kakaós tortadarába forgatjuk.
A fondant cukormasszát gyúrjuk át alaposan, és nyújtófa segítségével, két fóliaréteg között (vagy kevés porcukorral megszórt munkafelületen) nyújtsuk ki kb. ½ cm vastagra, majd hópehely alakú sütemény- vagy dekorformázóval kiszaggatjuk. A fondant hópelyheket a Hópelyhes csokigolyók tetejére helyezzük.
A süteményport és a dobozban található csokoládédarabokat egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd egy kézi habverő segítségével kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát az előkészített papírformába egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük és egy keverőedényben kézzel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a baracklekvárt, és alaposan összekeverjük. A masszából egyforma golyókat formázunk, majd a golyókat kakaós tortadarába forgatjuk.
A fondant cukormasszát gyúrjuk át alaposan, és nyújtófa segítségével, két fóliaréteg között (vagy kevés porcukorral megszórt munkafelületen) nyújtsuk ki kb. ½ cm vastagra, majd hópehely alakú sütemény- vagy dekorformázóval kiszaggatjuk. A fondant hópelyheket a Hópelyhes csokigolyók tetejére helyezzük.
Tipp:
A maradék fondanttal ünnepi díszeket készíthetünk nemcsak az Hópelyhes csokigolyók tetejére, de további süteményekhez is.
Kedvencnek jelölöm
Hópelyhes csokigolyók
Hozzávalók
kb. 30-40 darab elkészítéséhez
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Brownies
2 darab tojás (közepes méretű)
100 ml napraforgóolaj
100 ml víz
Ezenkívül:
2 evőkanál baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Hópelyhes csokigolyók hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A Dr. Oetker Brownies alappor dobozában található papírformát az útmutató alapján összehajtjuk, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 140 °C (előmelegítve)
A Dr. Oetker Brownies alappor dobozában található papírformát az útmutató alapján összehajtjuk, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A süteményport és a dobozban található csokoládédarabokat egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd egy kézi habverő segítségével kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát az előkészített papírformába egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük és egy keverőedényben kézzel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a baracklekvárt, és alaposan összekeverjük. A masszából egyforma golyókat formázunk, majd a golyókat kakaós tortadarába forgatjuk.
A fondant cukormasszát gyúrjuk át alaposan, és nyújtófa segítségével, két fóliaréteg között (vagy kevés porcukorral megszórt munkafelületen) nyújtsuk ki kb. ½ cm vastagra, majd hópehely alakú sütemény- vagy dekorformázóval kiszaggatjuk. A fondant hópelyheket a Hópelyhes csokigolyók tetejére helyezzük.
A süteményport és a dobozban található csokoládédarabokat egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd egy kézi habverő segítségével kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát az előkészített papírformába egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük és egy keverőedényben kézzel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a baracklekvárt, és alaposan összekeverjük. A masszából egyforma golyókat formázunk, majd a golyókat kakaós tortadarába forgatjuk.
A fondant cukormasszát gyúrjuk át alaposan, és nyújtófa segítségével, két fóliaréteg között (vagy kevés porcukorral megszórt munkafelületen) nyújtsuk ki kb. ½ cm vastagra, majd hópehely alakú sütemény- vagy dekorformázóval kiszaggatjuk. A fondant hópelyheket a Hópelyhes csokigolyók tetejére helyezzük.
Tipp:
A maradék fondanttal ünnepi díszeket készíthetünk nemcsak az Hópelyhes csokigolyók tetejére, de további süteményekhez is.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?