Lekvárral töltött gombóc
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Forgatáshoz:
Tálaláshoz:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tört burgonyát keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, az olvasztott zsiradékot, a búzadarát és a sót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden összedolgozzuk. Ezután munkafelületre borítjuk, és kézzel, apránként hozzádolgozunk a lisztből annyit, hogy sima, nem ragacsos állagú, de puha tésztát kapjunk.
A tésztát jól belisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 12 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darabot lisztezett kézzel ellapítunk. 1-1 szűk evőkanálnyi lekvárt teszünk a közepükbe, majd a tésztát a lekvár köré hajtjuk, összecsípjük és gombócokká formázzuk. A gombócokat lobogó, forró, enyhén sós vízbe tesszük, majd közepes lángon főzni kezdjük. Megvárjuk, míg feljönnek a víz felszínére, ezután további 4-5 percet főzzük.
Forgatás:
A vajat vagy margarint serpenyőben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vanillincukrot és a zsemlemorzsát, és keverés közben addig forrósítjuk, míg a morzsa enyhén megbarnul. A gombócokat szűrőkanállal kivesszük a vízből, lecsöpögtetjük, ezután a morzsában rögtön megforgatjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
Tálalhatunk a gombócok mellé vaníliás Dr. Oetker Desszertöntetet.
Lekvárral töltött gombóc
Hozzávalók
kb. 12 db elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Tálaláshoz:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A tört burgonyát keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, az olvasztott zsiradékot, a búzadarát és a sót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden összedolgozzuk. Ezután munkafelületre borítjuk, és kézzel, apránként hozzádolgozunk a lisztből annyit, hogy sima, nem ragacsos állagú, de puha tésztát kapjunk.
A tésztát jól belisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 12 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darabot lisztezett kézzel ellapítunk. 1-1 szűk evőkanálnyi lekvárt teszünk a közepükbe, majd a tésztát a lekvár köré hajtjuk, összecsípjük és gombócokká formázzuk. A gombócokat lobogó, forró, enyhén sós vízbe tesszük, majd közepes lángon főzni kezdjük. Megvárjuk, míg feljönnek a víz felszínére, ezután további 4-5 percet főzzük.
Forgatás:
A vajat vagy margarint serpenyőben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vanillincukrot és a zsemlemorzsát, és keverés közben addig forrósítjuk, míg a morzsa enyhén megbarnul. A gombócokat szűrőkanállal kivesszük a vízből, lecsöpögtetjük, ezután a morzsában rögtön megforgatjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
Tálalhatunk a gombócok mellé vaníliás Dr. Oetker Desszertöntetet.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?