Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés croissant

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

16 darab elkészítéséhez

Tepsihez kb. 34x40 cm:

sütőpapír

Élesztős tésztához:

200 ml tej
80 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
80 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojásfehérje (M-es)

Töltelékhez:

Kenéshez

2 evőkanál tej
1 darab tojássárgája (M-es)

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat vagy margarint.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és az instant élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, míg sima tésztává válik. Fedjük le a tésztát egy konyharuhával és hagyjuk kelni (kb. 45-50 perc), amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete.

Formázás:
A tortabevonót nagyon apróra vágjuk ( vagy nagylyukú sajtreszelőn is lereszelhetjük). Osszuk a tésztát ketté, és enyhén lisztezett munkafelületen egyesével nyújtsuk ki kerek tésztává (Ø 35 cm). Minden kört 8 tortadarabra osztunk. Ecseteljük meg a széleket egy kis vízzel. A tortabevonó darabkákat osszuk el egyenletesen „tortaszeleteken”, lehetőleg a széleket szabadon hagyva. Tekerjük fel a croissantokat, és helyezzük őket a sütőlemezre a végükkel lefelé. Hagyjuk újra kelni, amíg láthatóan meg nem nő a méretük (kb. 25-30 perc). Közben melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tojássárgáját felverjük a tejjel, és megkenjük vele a croissantokat. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a croissantokat süssük aranybarnára.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tegyük a croissantokat a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
Aprítsuk fel a tortabevonót és tegyük egy kis fagyasztózacskóba, majd zárjuk le szorosan. Olvasszuk fel egy vízforralóedényben alacsony hőfokon. A fagyasztózacskót töröljük szárazra, vágjunk le egy kis sarkot, és tetszés szerint díszítsük a croissantokat.

Tipp:

A croissantok fagyaszthatóak.
Csokoládés croissant

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
52 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!