Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-pudingos palacsintatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6-8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-8 szelet elkészítéséhez

Palacsintához:

350 ml tej
200 g zabpehelyliszt
3 darab tojás (M-es)
50 g cukor
kb. 350 g alma

Sütéshez:

némi napraforgóolaj

Almás töltelékhez:

600 g alma
1 evőkanál citromlé
30 g cukor
1 csapott kávéskanál őrölt fahéj

Pudingos töltelékhez:

800 ml tej
100 g cukor

Díszítéshez:

némi alma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A palacsintához az almákat megmossuk, meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az almás töltelékhez az almákat megmossuk, meghámozzuk, az almahúst apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a citromlével.

Elkészítés:

Palacsinta:
A tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat a tejjel, a zabpehelyliszttel és a kétféle cukorral konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton, 1-2 perc alatt sima tésztává keverjük. Végül hozzáadjuk a reszelt almát (nem szükséges a levét kinyomkodni), és spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát letakarjuk, és hűtőben legalább 30 percet pihentetjük. A palacsintasütőt vékonyan kikenjük olajjal. A pihentetett masszát átkeverjük, és 1-1 merőkanálnyi adagokban kb. 8 darab (kb. Ø 21 cm) vastagabb palacsintát sütünk belőle. (A tészta sűrűbb a hagyományos palacsintatésztánál, ezért a palacsintasütőbe adagolt masszát érdemes a merőkanál hátuljával vagy egy spatulával egyenletesen elteríteni, elsimítani.) Amint aranysárga színűvé válik a tészta széle, óvatosan alányúlunk, széles spatulával átfordítjuk, majd a másik oldalát is aranysárgára sütjük. Ha szükséges, sütés közben a tésztát a kevés vízzel apránként felhígítjuk. Összeállításig letakarjuk.

Almás töltelék:
Az előkészített almát a cukorral és a fahéjjal egy lábasba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és közepes lángon, kevergetve puhára pároljuk, a párolás végén elfőzzük alóla a folyadékot. Amikor elkészült, lefedjük.

Pudingos töltelék:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk pár percet hűlni.

Összeállítás:
Az első palacsintát egy tetszőleges tálra helyezzük. Megkenjük vékonyan a még meleg puding kb. 1/5-ével, és rátesszük a 2. palacsintát, amit szintén megkenünk azonos mennyiségű pudinggal. Rátesszük a 3. palacsintát, melyen elosztjuk a párolt alma felét. A rétegezést pudingos réteggel folytatjuk, ezt követi a 2. almás, majd még 2 pudingos réteg. Az összeállítást az utolsó, 8. palacsintával fejezzük be. Miután kihűlt, a palacsintatortát legalább egy órára hűtőbe tesszük, majd megmosott, szeletekre vágott almával díszítjük.

Tipp:

Körtével el is elkészíthetjük a palacsintatortát.
Almás-pudingos palacsintatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!