Palacsintabundás alma vaníliaöntettel
Hozzávalók
Bundás palacsintához:
                                        1 tasak Dr. Oetker Amerikai palacsinta alappor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        300 ml tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 db alma
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Sütéshez:
                                        400 ml napraforgóolaj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Öntethez:
                                        1 tasak Dr. Oetker Desszertöntet vaníliaízű
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        250 ml tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 evőkanál cukor (ízlés szerint)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        porcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        őrölt fahéj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    Az almákat meghámozzuk, almamagozóval eltávolítjuk a magházaikat, majd kb. fél cm vékony karikákra vágjuk. Az olajat egy magas falú lábasba öntjük és felmelegítjük.
                                
                            Elkészítés:
                                    Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Az almakarikákat egyesével beleforgatjuk a kikevert tésztába, és közepesen forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük. 
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A bundás almákat még melegen, fahéjas porcukorral meghintve, valamint a vaníliaöntettel tálaljuk.
                            A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A bundás almákat még melegen, fahéjas porcukorral meghintve, valamint a vaníliaöntettel tálaljuk.
Tipp:
                                    Ananász- vagy banánkarikákat is bundázhatunk hasonlóképpen.
                                
                            
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Palacsintabundás alma vaníliaöntettel
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Sütéshez:
                                        400 ml napraforgóolaj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        porcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        őrölt fahéj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    Az almákat meghámozzuk, almamagozóval eltávolítjuk a magházaikat, majd kb. fél cm vékony karikákra vágjuk. Az olajat egy magas falú lábasba öntjük és felmelegítjük.
                                
                            Elkészítés:
                                    Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Az almakarikákat egyesével beleforgatjuk a kikevert tésztába, és közepesen forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük. 
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A bundás almákat még melegen, fahéjas porcukorral meghintve, valamint a vaníliaöntettel tálaljuk.
                            A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A bundás almákat még melegen, fahéjas porcukorral meghintve, valamint a vaníliaöntettel tálaljuk.
Tipp:
                                    Ananász- vagy banánkarikákat is bundázhatunk hasonlóképpen.
                                
                            
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?