Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Palacsintabundás alma vaníliaöntettel

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Bundás palacsintához:

300 ml tej
3 db alma

Sütéshez:

400 ml napraforgóolaj

Öntethez:

250 ml tej
1 evőkanál cukor (ízlés szerint)

Díszítéshez:

porcukor
őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almákat meghámozzuk, almamagozóval eltávolítjuk a magházaikat, majd kb. fél cm vékony karikákra vágjuk. Az olajat egy magas falú lábasba öntjük és felmelegítjük.

Elkészítés:

Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Az almakarikákat egyesével beleforgatjuk a kikevert tésztába, és közepesen forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük.

A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.

A bundás almákat még melegen, fahéjas porcukorral meghintve, valamint a vaníliaöntettel tálaljuk.

Tipp:

Ananász- vagy banánkarikákat is bundázhatunk hasonlóképpen.
A Palacsintabundás alma vaníliaöntettel a klasszikus bundásalma vaníliaöntettel kínált változata.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!