Pizzás gofri
Hozzávalók
Gofrisütőhöz:
Tésztához:
Szószhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Keverjük alaposan össze a lisztet vagy a gluténmentes lisztkeveréket és az expressz élesztőt egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a kockára vágott mogyoróhagymát, a szalámit, a sonkát és a sajtot, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, míg sima tésztát kapunk. Most adjuk hozzá a kockára vágott mogyoróhagymát, a szalámit, a sonkát és a sajtot, és rövid ideig keverjük össze.
Sütés:
Kapcsoljuk a gofrisütőt közepes hőfokra, és zsiradékkal kenjük meg a sütőfelületét. Minden gofrihoz tegyünk 1-2 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőre és süssük aranybarnára. Egy spatulával óvatosan szedjük ki a pizzagofrikat, és helyezzük őket egymás mellé egy süteményrácsra.
Szósz:
Keverjük össze a creme vega-t, a paradicsompürét, a cukrot és az oregánót. Ízesítsük a szószt sóval és borssal, és tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Tippek:
A pizzás gofri fagyasztható.
A vegetáriánus pizzás gofrihoz a szalámit és a sonkát például paprikával és némi csemegekukoricával helyettesíthetjük. A paprikát nagyon apróra kockázzuk fel.
Pizzás gofri
Hozzávalók
kb. 10 darab elkészítéséhez
Gofrisütőhöz:
Tésztához:
Szószhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Keverjük alaposan össze a lisztet vagy a gluténmentes lisztkeveréket és az expressz élesztőt egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a kockára vágott mogyoróhagymát, a szalámit, a sonkát és a sajtot, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, míg sima tésztát kapunk. Most adjuk hozzá a kockára vágott mogyoróhagymát, a szalámit, a sonkát és a sajtot, és rövid ideig keverjük össze.
Sütés:
Kapcsoljuk a gofrisütőt közepes hőfokra, és zsiradékkal kenjük meg a sütőfelületét. Minden gofrihoz tegyünk 1-2 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőre és süssük aranybarnára. Egy spatulával óvatosan szedjük ki a pizzagofrikat, és helyezzük őket egymás mellé egy süteményrácsra.
Szósz:
Keverjük össze a creme vega-t, a paradicsompürét, a cukrot és az oregánót. Ízesítsük a szószt sóval és borssal, és tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Tippek:
A pizzás gofri fagyasztható.
A vegetáriánus pizzás gofrihoz a szalámit és a sonkát például paprikával és némi csemegekukoricával helyettesíthetjük. A paprikát nagyon apróra kockázzuk fel.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?