Sonkás-kukoricás langalló
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel összekeverjük, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, valamint a meglangyosított főzővizet és a tört burgonyát. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd kb. 30x35 cm-es téglalappá nyújtjuk, és sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Feltét:
A tejfölt összekeverjük a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymával és ízlés szerint sóval. A tésztát egyenletesen megkenjük az ízesített tejföllel, majd megszórjuk a sonkakockákkal és a kukoricával, végül pedig a reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a langallót megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni a langallót.
Tipp:
Sonkás-kukoricás langalló
Hozzávalók
kb. 6-8 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Feltéthez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel összekeverjük, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, valamint a meglangyosított főzővizet és a tört burgonyát. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd kb. 30x35 cm-es téglalappá nyújtjuk, és sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Feltét:
A tejfölt összekeverjük a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymával és ízlés szerint sóval. A tésztát egyenletesen megkenjük az ízesített tejföllel, majd megszórjuk a sonkakockákkal és a kukoricával, végül pedig a reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a langallót megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni a langallót.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?