Sonkás-kukoricás langalló
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
150 g burgonya
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant élesztő
1 evőkanál só
Feltéthez:
300 g tejföl (20%-os)
2 gerezd fokhagyma
150 g kockázott sonka
120 g csemegekukorica (konzerv, lecsepegtetve)
150 g füstölt trappista sajt
Elkészítés
Előkészítés:
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, és bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és a főzővízből félreteszünk 300 ml-t (ha kevesebb, kiegészítjük vízzel). A burgonyát krumplinyomóval még melegen áttörjük, majd hűlni hagyjuk. A feltéthez a sajtot lereszeljük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet az élesztővel összekeverjük, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, valamint a meglangyosított főzővizet és a tört burgonyát. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd kb. 30x35 cm-es téglalappá nyújtjuk, és sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Feltét:
A tejfölt összekeverjük a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymával és ízlés szerint sóval. A tésztát egyenletesen megkenjük az ízesített tejföllel, majd megszórjuk a sonkakockákkal és a kukoricával, végül pedig a reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a langallót megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni a langallót.
A lisztet az élesztővel összekeverjük, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, valamint a meglangyosított főzővizet és a tört burgonyát. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd kb. 30x35 cm-es téglalappá nyújtjuk, és sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Feltét:
A tejfölt összekeverjük a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymával és ízlés szerint sóval. A tésztát egyenletesen megkenjük az ízesített tejföllel, majd megszórjuk a sonkakockákkal és a kukoricával, végül pedig a reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a langallót megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni a langallót.
Tipp:
Kolbászkarikákkal vagy baconkockákkal is megszórhatjuk a langallót.
Kedvencnek jelölöm
Sonkás-kukoricás langalló
Hozzávalók
kb. 6-8 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Feltéthez:
300 g tejföl (20%-os)
2 gerezd fokhagyma
150 g kockázott sonka
120 g csemegekukorica (konzerv, lecsepegtetve)
150 g füstölt trappista sajt
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, és bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és a főzővízből félreteszünk 300 ml-t (ha kevesebb, kiegészítjük vízzel). A burgonyát krumplinyomóval még melegen áttörjük, majd hűlni hagyjuk. A feltéthez a sajtot lereszeljük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet az élesztővel összekeverjük, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, valamint a meglangyosított főzővizet és a tört burgonyát. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd kb. 30x35 cm-es téglalappá nyújtjuk, és sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Feltét:
A tejfölt összekeverjük a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymával és ízlés szerint sóval. A tésztát egyenletesen megkenjük az ízesített tejföllel, majd megszórjuk a sonkakockákkal és a kukoricával, végül pedig a reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a langallót megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni a langallót.
A lisztet az élesztővel összekeverjük, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, valamint a meglangyosított főzővizet és a tört burgonyát. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd kb. 30x35 cm-es téglalappá nyújtjuk, és sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Feltét:
A tejfölt összekeverjük a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymával és ízlés szerint sóval. A tésztát egyenletesen megkenjük az ízesített tejföllel, majd megszórjuk a sonkakockákkal és a kukoricával, végül pedig a reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a langallót megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni a langallót.
Tipp:
Kolbászkarikákkal vagy baconkockákkal is megszórhatjuk a langallót.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?