Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Leveles tészta pudinggal és eperrel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Puding töltelékhez:

150 ml tej
200 ml habtejszín
35 g cukor

Tésztához:

Feltéthez:

350 g eper
100 g sárgabaracklekvár
kb. 2 evőkanál szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Puding:
A cukrot, a pudingport és a tejszínt egy kézi habverővel keverjük csomómentesre. Forraljuk fel a tejet , majd vegyük le az edényt a tűzről és adjuk hozzá a tejszínnel elkevert pudingot. Tegyük vissza tűzhelyre és közepes fokozaton, állandó keverés mellett további 1 percig főzzük. Hagyjuk hűlni a pudingot, időnként keverjük meg, hogy ne képződjön bőr.

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200°C (előmelegítve)

A leveles tésztalapot 6 egyenlő részre vágjuk. A tészták széleit kb. 1 cm-el hajtsuk befelé úgy, hogy egy ovális tésztadarab legyen, és erősen nyomjuk meg. Helyezzük a tésztadarabokat a tepsire. Egy evőkanál segítségével kenjük a tésztadarabok közepére a pudingot, majd a tepsit a sütő alsó részébe tesszük.

Sütési idő: kb. 15-17 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tésztát a sütőpapírral egy süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Feltét:
Az epret megmossuk és megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. A tésztákon egyenletesen elosztjuk. Röviden felforraljuk a baracklekvárt és ecsettel az eperre kenjük, végül megszórjuk mandulával.
Leveles tészta pudinggal és eperrel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!