Leveles tészta pudinggal és eperrel
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Puding töltelékhez:
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
A cukrot, a pudingport és a tejszínt egy kézi habverővel keverjük csomómentesre. Forraljuk fel a tejet , majd vegyük le az edényt a tűzről és adjuk hozzá a tejszínnel elkevert pudingot. Tegyük vissza tűzhelyre és közepes fokozaton, állandó keverés mellett további 1 percig főzzük. Hagyjuk hűlni a pudingot, időnként keverjük meg, hogy ne képződjön bőr.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200°C (előmelegítve)
A leveles tésztalapot 6 egyenlő részre vágjuk. A tészták széleit kb. 1 cm-el hajtsuk befelé úgy, hogy egy ovális tésztadarab legyen, és erősen nyomjuk meg. Helyezzük a tésztadarabokat a tepsire. Egy evőkanál segítségével kenjük a tésztadarabok közepére a pudingot, majd a tepsit a sütő alsó részébe tesszük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tésztát a sütőpapírral egy süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Feltét:
Az epret megmossuk és megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. A tésztákon egyenletesen elosztjuk. Röviden felforraljuk a baracklekvárt és ecsettel az eperre kenjük, végül megszórjuk mandulával.
Leveles tészta pudinggal és eperrel
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Puding töltelékhez:
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A cukrot, a pudingport és a tejszínt egy kézi habverővel keverjük csomómentesre. Forraljuk fel a tejet , majd vegyük le az edényt a tűzről és adjuk hozzá a tejszínnel elkevert pudingot. Tegyük vissza tűzhelyre és közepes fokozaton, állandó keverés mellett további 1 percig főzzük. Hagyjuk hűlni a pudingot, időnként keverjük meg, hogy ne képződjön bőr.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200°C (előmelegítve)
A leveles tésztalapot 6 egyenlő részre vágjuk. A tészták széleit kb. 1 cm-el hajtsuk befelé úgy, hogy egy ovális tésztadarab legyen, és erősen nyomjuk meg. Helyezzük a tésztadarabokat a tepsire. Egy evőkanál segítségével kenjük a tésztadarabok közepére a pudingot, majd a tepsit a sütő alsó részébe tesszük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tésztát a sütőpapírral egy süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Feltét:
Az epret megmossuk és megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. A tésztákon egyenletesen elosztjuk. Röviden felforraljuk a baracklekvárt és ecsettel az eperre kenjük, végül megszórjuk mandulával.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?