Leveles pizzás táskák
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy kis lábasban felhevítjük az olajat, és az áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket, majd alacsony lángon, kevergetve kb. 8-10 perc alatt sűrűre főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, 6 egyforma méretű négyzetre vágjuk. A kenéshez a tojást szétválasztjuk, a tojássárgájához hozzáadjuk a tejet és villával felverjük. A tésztanégyzeteket megkenjük a paradicsomszósszal úgy, hogy körben a széleket üresen hagyjuk. Átlósan, az egyik oldalukon elosztjuk az előkészített szalámicikkeket és a reszelt sajtot, a széleket lekenjük kevés felvert tojásfehérjével, majd háromszög formájúra összehajtjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. A háromszögeket a tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük a tojássárgájával, és megszurkáljuk villával. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a táskákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész táskákat a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Leveles pizzás táskák
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy kis lábasban felhevítjük az olajat, és az áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket, majd alacsony lángon, kevergetve kb. 8-10 perc alatt sűrűre főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, 6 egyforma méretű négyzetre vágjuk. A kenéshez a tojást szétválasztjuk, a tojássárgájához hozzáadjuk a tejet és villával felverjük. A tésztanégyzeteket megkenjük a paradicsomszósszal úgy, hogy körben a széleket üresen hagyjuk. Átlósan, az egyik oldalukon elosztjuk az előkészített szalámicikkeket és a reszelt sajtot, a széleket lekenjük kevés felvert tojásfehérjével, majd háromszög formájúra összehajtjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. A háromszögeket a tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük a tojássárgájával, és megszurkáljuk villával. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a táskákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész táskákat a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?