Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós fenyőfák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
6 darab saslikpálca (fa)

Tésztához:

Töltelékhez:

kb. 100-120 g mogyorókrém pl. Nutella®
80 g hántolt törökmogyoró

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej

Díszítéshez:

némi alma
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A törökmogyorót egy serpenyőbe szórjuk, és közepes lángon, rázogatva világos színűre pirítjuk, majd rögtön áttesszük egy hideg tányérra és hűlni hagyjuk. Ezután késsel durvára aprítjuk. A saslikpálcákat legalább 10-15 percre hideg vízbe áztatjuk. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, egyenletesen megkenjük a mogyorókrémmel, majd hosszában kettévágjuk. Az egyik tésztacsíkot egyenletesen megszórjuk a durvára vágott mogyoróval, majd a másik tésztacsíkot mogyorókrémes felével lefelé ráfordítjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. A tésztát a hosszabb oldal mentén 6 darab egyforma széles csíkra vágjuk. Egy-egy csík tésztát fenyőfát formázva a szárazra törölt nyársra húzunk, és a tepsibe helyezzük. A tojássárgáját felverjük a tejjel, és megkenjük vele a fenyőfák tetejét és oldalait. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a fenyőfákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész fenyőfákat a tepsiben hagyjuk kihűlni. A megmosott almát szeleteljük (tetszés szerint meghámozhatjuk), kis méretű, csillag formájú szaggatóval kiszaggatjuk, és egyesével a nyársak tetejére szúrjuk. A fenyőfákat porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

A fenyőfákat alma helyett Dr. Oetker Marcipánból kiszúrt csillagokkal is díszíthetjük.
Mogyorós fenyőfák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
53 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!