Tavaszi reggeli
Hozzávalók
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Töltelékhez:
50 g 20 %-os tejföl
fél gerezd fokhagyma
1 nagy csipet só
6 darab tojás (M-es)
60 g kockázott bacon vagy sonka
60 g zöldborsó (fagyasztott is lehet)
Díszítéshez:
bazsalikomlevél
retekkarika
Elkészítés
Előkészítés:
A Tavaszi reggeli leveles sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírtak szerint, felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát a csomagoláson leírtak szerint, felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A tejfölt a megpucolt, lereszelt fokhagymával összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk
Tészta:
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 6 egyforma méretű darabra vágjuk. A tésztadarabokat 1 cm-es peremet hagyva körbevágjuk úgy, hogy a kés ne vágja át teljesen tésztát. A peremet lekenjük felvert tojással. A peremen belül a tésztadarabokat megkenjük az ízesített tejföllel. Sütőpapírral együtt egy sütőtepsibe (kb. 30x40 cm) tesszük, és addig sütjük, amíg a perem felemelkedik és pirulni kezd (kb.12 perc). Ekkor kivesszük a tepsit a sütőből, minden tésztadarab közepébe óvatosan belecsúsztatunk 1-1 felütött tojást, majd megszórjuk bacon- vagy sonkakockákkal és zöldborsóval. További kb. 10-12 percre visszatoljuk a sütőbe addig, amíg a fehérje megszilárdul.
Sütési idő: kb. 22-24 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
Az elkészült sós süteményeket bazsalikomlevelekkel és retekkarikákkal díszítve tálaljuk, a tojást finoman meg is sózhatjuk.
A tejfölt a megpucolt, lereszelt fokhagymával összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk
Tészta:
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 6 egyforma méretű darabra vágjuk. A tésztadarabokat 1 cm-es peremet hagyva körbevágjuk úgy, hogy a kés ne vágja át teljesen tésztát. A peremet lekenjük felvert tojással. A peremen belül a tésztadarabokat megkenjük az ízesített tejföllel. Sütőpapírral együtt egy sütőtepsibe (kb. 30x40 cm) tesszük, és addig sütjük, amíg a perem felemelkedik és pirulni kezd (kb.12 perc). Ekkor kivesszük a tepsit a sütőből, minden tésztadarab közepébe óvatosan belecsúsztatunk 1-1 felütött tojást, majd megszórjuk bacon- vagy sonkakockákkal és zöldborsóval. További kb. 10-12 percre visszatoljuk a sütőbe addig, amíg a fehérje megszilárdul.
Sütési idő: kb. 22-24 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
Az elkészült sós süteményeket bazsalikomlevelekkel és retekkarikákkal díszítve tálaljuk, a tojást finoman meg is sózhatjuk.
Tipp:
A Tavaszi reggeli sütemény feltétjének sonka és bacon helyett használhatunk további zöldségeket, hogy egy vegetáriánus reggelit készítsünk magunknak.
Kedvencnek jelölöm
Tavaszi reggeli
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Töltelékhez:
50 g 20 %-os tejföl
fél gerezd fokhagyma
1 nagy csipet só
6 darab tojás (M-es)
60 g kockázott bacon vagy sonka
60 g zöldborsó (fagyasztott is lehet)
Díszítéshez:
bazsalikomlevél
retekkarika
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Tavaszi reggeli leveles sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírtak szerint, felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát a csomagoláson leírtak szerint, felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A tejfölt a megpucolt, lereszelt fokhagymával összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk
Tészta:
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 6 egyforma méretű darabra vágjuk. A tésztadarabokat 1 cm-es peremet hagyva körbevágjuk úgy, hogy a kés ne vágja át teljesen tésztát. A peremet lekenjük felvert tojással. A peremen belül a tésztadarabokat megkenjük az ízesített tejföllel. Sütőpapírral együtt egy sütőtepsibe (kb. 30x40 cm) tesszük, és addig sütjük, amíg a perem felemelkedik és pirulni kezd (kb.12 perc). Ekkor kivesszük a tepsit a sütőből, minden tésztadarab közepébe óvatosan belecsúsztatunk 1-1 felütött tojást, majd megszórjuk bacon- vagy sonkakockákkal és zöldborsóval. További kb. 10-12 percre visszatoljuk a sütőbe addig, amíg a fehérje megszilárdul.
Sütési idő: kb. 22-24 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
Az elkészült sós süteményeket bazsalikomlevelekkel és retekkarikákkal díszítve tálaljuk, a tojást finoman meg is sózhatjuk.
A tejfölt a megpucolt, lereszelt fokhagymával összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk
Tészta:
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 6 egyforma méretű darabra vágjuk. A tésztadarabokat 1 cm-es peremet hagyva körbevágjuk úgy, hogy a kés ne vágja át teljesen tésztát. A peremet lekenjük felvert tojással. A peremen belül a tésztadarabokat megkenjük az ízesített tejföllel. Sütőpapírral együtt egy sütőtepsibe (kb. 30x40 cm) tesszük, és addig sütjük, amíg a perem felemelkedik és pirulni kezd (kb.12 perc). Ekkor kivesszük a tepsit a sütőből, minden tésztadarab közepébe óvatosan belecsúsztatunk 1-1 felütött tojást, majd megszórjuk bacon- vagy sonkakockákkal és zöldborsóval. További kb. 10-12 percre visszatoljuk a sütőbe addig, amíg a fehérje megszilárdul.
Sütési idő: kb. 22-24 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
Az elkészült sós süteményeket bazsalikomlevelekkel és retekkarikákkal díszítve tálaljuk, a tojást finoman meg is sózhatjuk.
Tipp:
A Tavaszi reggeli sütemény feltétjének sonka és bacon helyett használhatunk további zöldségeket, hogy egy vegetáriánus reggelit készítsünk magunknak.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?