Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diótöltelékes koszorú

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 szelet

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Tésztához:

200 ml tej
75 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
1 teáskanál só
100 g cukor
1 teáskanál őrölt kardamom
½ teáskanál őrölt fahéj
1 darab darab tojás (M-es)
2 darab tojássárgája (M-es)

Töltelékhez:

150 g mogyorókrém (pl. Nutella)
60 g lágy vaj vagy margarin
50 g cukor
2 darab tojásfehérje (M-es)
200 g darált dió

Kajszibarackmázhoz:

2 evőkanál bársonyos kajszidzsem
2 evőkanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A tepsit sütőpapírral béleljük.

Töltelék:
A vajat, a cukrot, a tojásfehérjét, a mogyorókrémet és a diót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) krémes masszává keverjük.

Formázás, töltés:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, és téglalap alakúra (kb. 60 x 35 cm) nyújtjuk. A diós masszát egyenletesen elkenjük rajta.
A tésztát a hosszanti oldaláról feltekerjük, és a hengert hosszában elfelezzük. A két tésztaköteget egymás köré csavarjuk, és koszorút formázunk belőle. A végeket óvatosan összenyomjuk. A koszorút a tepsibe tesszük, és még egyszer kb. 25-30 percig meleg helyen kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A koszorút sütőpapírral fedett sütőrácsra húzzuk, és egy kicsit hűlni hagyjuk.

Kenés:
A dzsemet vízzel kis edényben összekeverjük, és röviden felforraljuk. A koszorút megkenjük vele és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Barackmáz nélkül a süteményt fagyaszthatjuk.
A koszorút a sütési idő felének letelte után lefedhetjük sütőpapírral, hogy ne barnuljon meg nagyon.
Diótöltelékes koszorú

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!