Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Medvehagymás kifli

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

25 g vaj vagy margarin
50 g gyorsfagyasztott, aprított medvehagymalevél
100 ml tej
frissen őrölt fekete bors
frissen reszelt szerecsendió
50 g sűrű, tejszínes sajtkrém

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej

Szóráshoz:

némi szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsire sütőpapírt helyezünk.

Elkészítés:

Töltelék:
Egy kis lábasban megolvasztjuk a vajat vagy margarint, rátesszük a fagyasztott medvehagymát, és lassú tűzön hagyjuk kiolvadni. Közben 3-4 evőkanál tejben, kézi habverővel simára keverjük a keményítőt. A többi tejet a lábasba öntjük, felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és kézi habverővel belekeverjük a keményítős tejet is. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük a krémet. Ezután lehúzzuk a tűzről, lefedjük frissentartó fóliával, és hagyjuk langyosra hűlni. A langyos krémbe kézi habverővel beledolgozzuk a sajtkrémet.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és 6 egyforma méretű négyzetre vágjuk. A tésztanégyzetek egyik oldalán elosztjuk a medvehagymás krémet úgy, hogy körben a széleket üresen hagyjuk. Ezután a tésztanégyzeteket az egyik sarkuktól indítva feltekerjük, és a végeket behajtva kifli alakot formázunk.

A kenéshez a tojássárgájához hozzáadjuk a tejet, és villával felverjük. A kifliket a tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük a tojássárgájával, megszurkáljuk villával, és megszórjuk egy kevés szezámmaggal. A tepsit a sütő alsó részébe tesszük, és a kifliket megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész kifliket a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Tavasszal, medvehagymaszezonban friss, aprított medvehagymával is elkészíthetjük a tölteléket.
Medvehagymás kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!