Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Medvehagymás kifli

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

25 g vaj vagy margarin
50 g gyorsfagyasztott, aprított medvehagymalevél
100 ml tej
frissen őrölt fekete bors
frissen reszelt szerecsendió
50 g sűrű, tejszínes sajtkrém

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej

Szóráshoz:

némi szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsire sütőpapírt helyezünk.

Elkészítés:

Töltelék:
Egy kis lábasban megolvasztjuk a vajat vagy margarint, rátesszük a fagyasztott medvehagymát, és lassú tűzön hagyjuk kiolvadni. Közben 3-4 evőkanál tejben, kézi habverővel simára keverjük a keményítőt. A többi tejet a lábasba öntjük, felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és kézi habverővel belekeverjük a keményítős tejet is. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük a krémet. Ezután lehúzzuk a tűzről, lefedjük frissentartó fóliával, és hagyjuk langyosra hűlni. A langyos krémbe kézi habverővel beledolgozzuk a sajtkrémet.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és 6 egyforma méretű négyzetre vágjuk. A tésztanégyzetek egyik oldalán elosztjuk a medvehagymás krémet úgy, hogy körben a széleket üresen hagyjuk. Ezután a tésztanégyzeteket az egyik sarkuktól indítva feltekerjük, és a végeket behajtva kifli alakot formázunk.

A kenéshez a tojássárgájához hozzáadjuk a tejet, és villával felverjük. A kifliket a tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük a tojássárgájával, megszurkáljuk villával, és megszórjuk egy kevés szezámmaggal. A tepsit a sütő alsó részébe tesszük, és a kifliket megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész kifliket a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Tavasszal, medvehagymaszezonban friss, aprított medvehagymával is elkészíthetjük a tölteléket.
Medvehagymás kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!