Töltött házi bagett
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz élesztő
½ csapott teáskanál só
200 ml víz
5 evőkanál étolaj
Töltelékhez:
200 g szalonna- vagy sonkakocka
200 g reszelt Gouda sajt
Tetejére:
1 pohár tejföl 20%-os (150 g)
néhány karika metélőhagyma
Elkészítés
Előkészítés:
A Töltött házi bagett sós sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit (kb. 40x30 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit (kb. 40x30 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A sonkakockákat serpenyőben megpirítjuk, majd 1 evőkanálnyit félreteszünk belőle.
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát elfelezzük (két részre osztjuk), majd enyhén lisztezett munkafelületen egyenként (kb. 40x20 cm) téglalap alakúra nyújtjuk. A sonkakocka felét a tészta 2/3 részén elosztjuk (1. kép), az egyik hosszanti oldal 1/3 részét szabadon hagyjuk. A sajt felét elosztjuk rajta. A szabadon hagyott oldalt középre behajtjuk (2. kép). Majd ezután az alsó harmadot felhajtjuk, és a végeket is ráhajtjuk. A vágással lefelé tepsibe tesszük. A másik tésztadarabbal az eljárást megismételjük. Mindkét darabon, legjobb tésztakártyával vagy késsel, kb. 8 adagot megjelölünk. Az adagokat ollóval keresztben bevagdossuk (3. kép), majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás előtt a tejföllel, metélőhagymával és a sonkakockákkal díszítjük a Töltött házi bagett sós péksütemény tetejét.
A sonkakockákat serpenyőben megpirítjuk, majd 1 evőkanálnyit félreteszünk belőle.
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát elfelezzük (két részre osztjuk), majd enyhén lisztezett munkafelületen egyenként (kb. 40x20 cm) téglalap alakúra nyújtjuk. A sonkakocka felét a tészta 2/3 részén elosztjuk (1. kép), az egyik hosszanti oldal 1/3 részét szabadon hagyjuk. A sajt felét elosztjuk rajta. A szabadon hagyott oldalt középre behajtjuk (2. kép). Majd ezután az alsó harmadot felhajtjuk, és a végeket is ráhajtjuk. A vágással lefelé tepsibe tesszük. A másik tésztadarabbal az eljárást megismételjük. Mindkét darabon, legjobb tésztakártyával vagy késsel, kb. 8 adagot megjelölünk. Az adagokat ollóval keresztben bevagdossuk (3. kép), majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás előtt a tejföllel, metélőhagymával és a sonkakockákkal díszítjük a Töltött házi bagett sós péksütemény tetejét.
Tipp:
A töltött bagett sós sütemény kiválóan fagyasztható.
Kedvencnek jelölöm
Töltött házi bagett
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
½ csapott teáskanál só
200 ml víz
5 evőkanál étolaj
Töltelékhez:
200 g szalonna- vagy sonkakocka
200 g reszelt Gouda sajt
Tetejére:
1 pohár tejföl 20%-os (150 g)
néhány karika metélőhagyma
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Töltött házi bagett sós sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit (kb. 40x30 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit (kb. 40x30 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A sonkakockákat serpenyőben megpirítjuk, majd 1 evőkanálnyit félreteszünk belőle.
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát elfelezzük (két részre osztjuk), majd enyhén lisztezett munkafelületen egyenként (kb. 40x20 cm) téglalap alakúra nyújtjuk. A sonkakocka felét a tészta 2/3 részén elosztjuk (1. kép), az egyik hosszanti oldal 1/3 részét szabadon hagyjuk. A sajt felét elosztjuk rajta. A szabadon hagyott oldalt középre behajtjuk (2. kép). Majd ezután az alsó harmadot felhajtjuk, és a végeket is ráhajtjuk. A vágással lefelé tepsibe tesszük. A másik tésztadarabbal az eljárást megismételjük. Mindkét darabon, legjobb tésztakártyával vagy késsel, kb. 8 adagot megjelölünk. Az adagokat ollóval keresztben bevagdossuk (3. kép), majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás előtt a tejföllel, metélőhagymával és a sonkakockákkal díszítjük a Töltött házi bagett sós péksütemény tetejét.
A sonkakockákat serpenyőben megpirítjuk, majd 1 evőkanálnyit félreteszünk belőle.
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát elfelezzük (két részre osztjuk), majd enyhén lisztezett munkafelületen egyenként (kb. 40x20 cm) téglalap alakúra nyújtjuk. A sonkakocka felét a tészta 2/3 részén elosztjuk (1. kép), az egyik hosszanti oldal 1/3 részét szabadon hagyjuk. A sajt felét elosztjuk rajta. A szabadon hagyott oldalt középre behajtjuk (2. kép). Majd ezután az alsó harmadot felhajtjuk, és a végeket is ráhajtjuk. A vágással lefelé tepsibe tesszük. A másik tésztadarabbal az eljárást megismételjük. Mindkét darabon, legjobb tésztakártyával vagy késsel, kb. 8 adagot megjelölünk. Az adagokat ollóval keresztben bevagdossuk (3. kép), majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás előtt a tejföllel, metélőhagymával és a sonkakockákkal díszítjük a Töltött házi bagett sós péksütemény tetejét.
Tipp:
A töltött bagett sós sütemény kiválóan fagyasztható.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?