
Banános müzliszelet



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 25x18 cm):
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A zabpehelyből 100 g-ot késes aprítóban finomra darálunk, összekeverjük a többi zabpehellyel, a meghámozott, villával összetört banánokkal, a mazsolával és a kókuszreszelékkel. A masszát áttesszük a tepsibe, és egy kb. 1,5-2 cm vastag téglalapot formázunk belőle.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit rácsra tesszük és a süteményt hűlni hagyjuk. A kihűlt süteményt keskeny téglalap alakú formákra vágjuk.
Tippek:
A Banános müzliszelet tésztájához másfajta cukormentes aszalt gyümölcsöket is keverhetünk.


Banános müzliszelet
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 25x18 cm):
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A zabpehelyből 100 g-ot késes aprítóban finomra darálunk, összekeverjük a többi zabpehellyel, a meghámozott, villával összetört banánokkal, a mazsolával és a kókuszreszelékkel. A masszát áttesszük a tepsibe, és egy kb. 1,5-2 cm vastag téglalapot formázunk belőle.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit rácsra tesszük és a süteményt hűlni hagyjuk. A kihűlt süteményt keskeny téglalap alakú formákra vágjuk.
Tippek:
A Banános müzliszelet tésztájához másfajta cukormentes aszalt gyümölcsöket is keverhetünk.

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?