Fahéjas cruffin
Hozzávalók
Muffinformához (12 darabos):
némi növényi margarin
Tésztához:
2 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
150 g növényi margarin
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
2 csapott teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztákat a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk, majd a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztákról. A töltelékhez a margarint megolvasztjuk. A muffinforma mélyedéseit kikenjük margarinnal, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A leveles tésztákat kitekerjük, és az olvasztott margarinnal mindkettőt egyenletesen, vékonyan megkenjük, a maradék zsiradékot félretesszük. A cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat összekeverjük, és egyenletesen megszórjuk vele a tészták felületét. Ezután mindkét tésztát egyesével, az egyik hosszabbik oldaluktól indítva feltekerjük, és az így kapott tésztahengert 3-3 egyenlő hosszúságú darabra vágjuk. Ezeket hosszában, középen kettévágjuk, majd a 12 darab tésztacsíkot vágási felülettel felfelé, egyesével, csiga alakban feltekerjük. A tekercseket az előkészített muffinforma mélyedéseibe állítjuk, végül a tetejüket lekenjük a maradék olvasztott margarinnal. A muffinformát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A fahéjas cruffinokat a muffinformával együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A leveles tésztákat kitekerjük, és az olvasztott margarinnal mindkettőt egyenletesen, vékonyan megkenjük, a maradék zsiradékot félretesszük. A cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat összekeverjük, és egyenletesen megszórjuk vele a tészták felületét. Ezután mindkét tésztát egyesével, az egyik hosszabbik oldaluktól indítva feltekerjük, és az így kapott tésztahengert 3-3 egyenlő hosszúságú darabra vágjuk. Ezeket hosszában, középen kettévágjuk, majd a 12 darab tésztacsíkot vágási felülettel felfelé, egyesével, csiga alakban feltekerjük. A tekercseket az előkészített muffinforma mélyedéseibe állítjuk, végül a tetejüket lekenjük a maradék olvasztott margarinnal. A muffinformát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A fahéjas cruffinokat a muffinformával együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A cruffinokat kakaós töltelékkel is kipróbálhatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Fahéjas cruffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12 darabos):
némi növényi margarin
Tésztához:
2 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
150 g növényi margarin
150 g cukor
2 csapott teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztákat a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk, majd a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztákról. A töltelékhez a margarint megolvasztjuk. A muffinforma mélyedéseit kikenjük margarinnal, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A leveles tésztákat kitekerjük, és az olvasztott margarinnal mindkettőt egyenletesen, vékonyan megkenjük, a maradék zsiradékot félretesszük. A cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat összekeverjük, és egyenletesen megszórjuk vele a tészták felületét. Ezután mindkét tésztát egyesével, az egyik hosszabbik oldaluktól indítva feltekerjük, és az így kapott tésztahengert 3-3 egyenlő hosszúságú darabra vágjuk. Ezeket hosszában, középen kettévágjuk, majd a 12 darab tésztacsíkot vágási felülettel felfelé, egyesével, csiga alakban feltekerjük. A tekercseket az előkészített muffinforma mélyedéseibe állítjuk, végül a tetejüket lekenjük a maradék olvasztott margarinnal. A muffinformát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A fahéjas cruffinokat a muffinformával együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A leveles tésztákat kitekerjük, és az olvasztott margarinnal mindkettőt egyenletesen, vékonyan megkenjük, a maradék zsiradékot félretesszük. A cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat összekeverjük, és egyenletesen megszórjuk vele a tészták felületét. Ezután mindkét tésztát egyesével, az egyik hosszabbik oldaluktól indítva feltekerjük, és az így kapott tésztahengert 3-3 egyenlő hosszúságú darabra vágjuk. Ezeket hosszában, középen kettévágjuk, majd a 12 darab tésztacsíkot vágási felülettel felfelé, egyesével, csiga alakban feltekerjük. A tekercseket az előkészített muffinforma mélyedéseibe állítjuk, végül a tetejüket lekenjük a maradék olvasztott margarinnal. A muffinformát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A fahéjas cruffinokat a muffinformával együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A cruffinokat kakaós töltelékkel is kipróbálhatjuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?