Leveles tészta eperrel és túróval
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Morzsa tésztához:
Töltelék:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tészta hosszabbik oldalán függőlegesen 5 részre vágjuk, a rövidebb oldalát pedig vízszintesen 3 részre vágjuk. Mindegyik lapot éles késsel átlósan kettévágjuk, az így kapott 30 háromszög alakú tésztát az előkészített tepsire helyezzük, majd megkenjük tejjel.
Morzsa tészta:
Helyezzük a lisztet egy keverőtálba adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat, majd konyhai robotgéppel(habverő) tetszőleges méretű morzsává dolgozzuk. A tésztamorzsát egyenletesen elosztjuk a tésztaháromszögeken, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A háromszögeket a sütőpapírral egy tortarácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
Mossuk-, tisztítsuk meg és szeleteljük fel az epret. A tejszínt a habfixálóval a vaníliás cukorral és a cukorral kemény habbá verjük. Az expressz desszertöntetet keverjük ki a kimért tejjel, majd adjuk hozzá az áttört túrót. A túrós masszához egy kézi habverővel forgassuk hozzá a felvert tejszínhabot, majd a krémet tegyük egy fagyasztózacskóba. Egy kis sarkot levágunk, és az alsó háromszögekre halmozzuk. A krémre helyezzük az eperszeleteket, és ráteszünk egy másik tésztát és óvatosan rányomjuk.
Díszítés:
Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg a háromszögeket.
Tipp:
Leveles tészta eperrel és túróval
Hozzávalók
kb. 15 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Töltelék:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tészta hosszabbik oldalán függőlegesen 5 részre vágjuk, a rövidebb oldalát pedig vízszintesen 3 részre vágjuk. Mindegyik lapot éles késsel átlósan kettévágjuk, az így kapott 30 háromszög alakú tésztát az előkészített tepsire helyezzük, majd megkenjük tejjel.
Morzsa tészta:
Helyezzük a lisztet egy keverőtálba adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat, majd konyhai robotgéppel(habverő) tetszőleges méretű morzsává dolgozzuk. A tésztamorzsát egyenletesen elosztjuk a tésztaháromszögeken, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A háromszögeket a sütőpapírral egy tortarácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
Mossuk-, tisztítsuk meg és szeleteljük fel az epret. A tejszínt a habfixálóval a vaníliás cukorral és a cukorral kemény habbá verjük. Az expressz desszertöntetet keverjük ki a kimért tejjel, majd adjuk hozzá az áttört túrót. A túrós masszához egy kézi habverővel forgassuk hozzá a felvert tejszínhabot, majd a krémet tegyük egy fagyasztózacskóba. Egy kis sarkot levágunk, és az alsó háromszögekre halmozzuk. A krémre helyezzük az eperszeleteket, és ráteszünk egy másik tésztát és óvatosan rányomjuk.
Díszítés:
Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg a háromszögeket.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?