Leveles virslis táska
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű darabra vágjuk. A téglalapok egyik oldalát megkenjük ketchuppal, és ráteszünk 2-2 felezett virslit, miközben a széleket üresen hagyjuk. A téglalapok másik oldalán a töltelékkel párhuzamosan a tésztát éles késsel beirdaljuk. A széleket felvert tojással megkenjük, a beirdalt részt ráhajtjuk a töltelékre táskát formázva. Az illesztéseket villával jól összenyomkodjuk, majd a tetejüket is átkenjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a virslis táskákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A virslis táskákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Leveles virslis táska
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű darabra vágjuk. A téglalapok egyik oldalát megkenjük ketchuppal, és ráteszünk 2-2 felezett virslit, miközben a széleket üresen hagyjuk. A téglalapok másik oldalán a töltelékkel párhuzamosan a tésztát éles késsel beirdaljuk. A széleket felvert tojással megkenjük, a beirdalt részt ráhajtjuk a töltelékre táskát formázva. Az illesztéseket villával jól összenyomkodjuk, majd a tetejüket is átkenjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a virslis táskákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A virslis táskákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?