
Leveles zöldséges lepény Airfryerben



Hozzávalók
Tésztához:
Feltéthez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Elkészítés:
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd lassú tűzön puhára pároljuk rajta a cukkinit és a hagymát, közben sózzuk, borsozzuk. A Creme VEGA-t simára keverjük kevés sóval és borssal.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és 8 egyenlő részre vágjuk. A tésztadarabok szélén, körben, éles késsel kb. 1 cm széles peremet vágunk („karcolunk”) a tésztába úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. A peremen belüli részt sűrűn megszurkáljuk villával, majd elosztjuk rajtuk először a Creme VEGA-t. Erre tesszük a cukkini-hagyma keveréket, a koktélparadicsomot és végül a mozzarellát. Az Airfryerbe helyezzük, és a lepényeket megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C
Sütési idő: 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Addig ismételjük a sütést, amíg az összes zöldséges lepény elkészül.
Az elkészült zöldséges lepényeket sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni. Közben a kaprot megmossuk, leszárazzuk, finomra aprítjuk, és ezzel megszórva tálaljuk a sós süteményeket.
Tipp:


Leveles zöldséges lepény Airfryerben
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Feltéthez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Elkészítés:
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd lassú tűzön puhára pároljuk rajta a cukkinit és a hagymát, közben sózzuk, borsozzuk. A Creme VEGA-t simára keverjük kevés sóval és borssal.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és 8 egyenlő részre vágjuk. A tésztadarabok szélén, körben, éles késsel kb. 1 cm széles peremet vágunk („karcolunk”) a tésztába úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. A peremen belüli részt sűrűn megszurkáljuk villával, majd elosztjuk rajtuk először a Creme VEGA-t. Erre tesszük a cukkini-hagyma keveréket, a koktélparadicsomot és végül a mozzarellát. Az Airfryerbe helyezzük, és a lepényeket megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C
Sütési idő: 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Addig ismételjük a sütést, amíg az összes zöldséges lepény elkészül.
Az elkészült zöldséges lepényeket sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni. Közben a kaprot megmossuk, leszárazzuk, finomra aprítjuk, és ezzel megszórva tálaljuk a sós süteményeket.
Tipp:

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?