Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szívboríték

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 5 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

5 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Töltelékhez:

150 g félzsíros túró
1,5-2 evőkanál cukor (ízlés szerint)
1 csapott evőkanál tejföl 20 %-os
5 csapott teáskanál sütésálló, piros színű lekvár (pl. ribizli)

Kenéshez:

1 db tojás (M-es), némi víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Szívboríték hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk.
A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A túrót a cukorral, a vanillincukorral és a tejföllel krémesre keverjük.

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és tíz darab egyforma méretű téglalapra vágjuk. A tésztadarabok felét félretesszük, a másik öt darabra halmozzuk a tölteléket úgy, hogy a széleket szabadon hagyjuk. A széleket megkenjük felvert tojás egy részével, majd a túrókrém közepére egy-egy csapott teáskanál lekvárt halmozunk.

A félretett téglalapok közepét egy kis méretű, szív alakú formával kiszúrjuk. A krémmel borított téglalapokra egy-egy kiszúrt téglalapot teszünk és a széleket villával összenyomjuk. A Szívboríték süteményt a tepsire helyezzük. A maradék felvert tojást egy kis vízzel felhígítjuk, majd a sütemények tetejét megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a borítékokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tipp:

A kiszúrt szívecskéket is megsüthetjük ropogósnak. Tetejüket hasonlóan kenjük le tojással, és kb. 8-10 percet süssük.
A Szívboríték sütemény ízlés szerint különféle lekvárral - áfonya, barack, meggy, szilva - is lepecsételhető.
Szívboríték

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!