Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cukkinis mártogatós

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2 adag elkészítéséhez

Sütőtálhoz:

némi étolaj, pl. napraforgóolaj vagy olívaolaj

Cukkinis mártogatóshoz:

350 g cukkini
frissen őrölt fekete bors
némi étolaj, pl. napraforgóolaj vagy olívaolaj
2-3 evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, hosszában kettévágjuk, a magos-szivacsos részét eltávolítjuk, majd olajjal vékonyan kikent sütőtálba helyezzük vágási felülettel felfelé. A fokhagymát megpucoljuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Az előkészített cukkinit átkenjük olajjal és finoman megsózzuk, majd a sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a zöldséget puhára sütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sült cukkiniről leitatjuk a felesleges folyadékot, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, ezután vágódeszkára helyezzük, és finomra vágjuk.

A Creme VEGA-t összekeverjük a sült cukkinivel, az aprított petrezselyemzölddel, a fokhagymanyomón áttört fokhagymával és a citromlével, végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A mártogatóst tálalásig lefedve hűtőbe tesszük.

Tipp:

Petrezselyemzöld helyett finomra aprított kaprot is keverhetünk a mártogatóshoz.
Cukkinis mártogatós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!