Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cukkinis mártogatós

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 adag

Hozzávalók

kb. 2 adag elkészítéséhez

Sütőtálhoz:

némi étolaj, pl. napraforgóolaj vagy olívaolaj

Cukkinis mártogatóshoz:

350 g cukkini
frissen őrölt fekete bors
némi étolaj, pl. napraforgóolaj vagy olívaolaj
2-3 evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, hosszában kettévágjuk, a magos-szivacsos részét eltávolítjuk, majd olajjal vékonyan kikent sütőtálba helyezzük vágási felülettel felfelé. A fokhagymát megpucoljuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Az előkészített cukkinit átkenjük olajjal és finoman megsózzuk, majd a sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a zöldséget puhára sütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sült cukkiniről leitatjuk a felesleges folyadékot, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, ezután vágódeszkára helyezzük, és finomra vágjuk.

A Creme VEGA-t összekeverjük a sült cukkinivel, az aprított petrezselyemzölddel, a fokhagymanyomón áttört fokhagymával és a citromlével, végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A mártogatóst tálalásig lefedve hűtőbe tesszük.

Tipp:

Petrezselyemzöld helyett finomra aprított kaprot is keverhetünk a mártogatóshoz.
Cukkinis mártogatós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!