Vegán osztrák sajtos nokedli
Hozzávalók
Nokedlihez:
400 g búzaliszt
kb. 420-500 ml víz (amennyit a liszt felvesz)
4 teáskanál só
250 ml rizs főzőkrém
250 g vegán sajt
só, őrölt fekete bors
Tetejére:
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
petrezselyemzöld
1-2 szelet kápiapaprika
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
Elkészítés
Előkészítés:
A vöröshagymát meghámozzuk, és karikákra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd lassú tűzön addig sütjük a hagymakarikákat, amíg megbarnulnak és megpuhulnak, tálalásig melegen tartjuk. A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük.
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba szórjuk, hozzáadunk 1 teáskanál sót. Apránként annyi vizet keverünk hozzá, hogy sűrű, nokedlitészta állagú keveréket kapjunk. Egy nagy lábasban vizet forralunk, beleszórjuk a többi sót, majd nokedliszaggatóval a gyöngyöző vízbe szaggatjuk a tésztát. Amikor a nokedlik felszínre jöttek és megfőttek, leszűrjük.
A rizs főzőkrémet felmelegítjük egy serpenyőben. Beleszórjuk a reszelt sajtot, kevergetve megvárjuk, hogy felolvadjon, közben sózzuk, borsozzuk, végül hozzáforgatjuk a nokedlit.
A sajtos nokedlit a sült hagymával tálaljuk, aprított petrezselyemzölddel és kis kockákra vágott kápiapaprikával díszítjük, és Creme VEGA-t kanalazunk a tetejére.
A rizs főzőkrémet felmelegítjük egy serpenyőben. Beleszórjuk a reszelt sajtot, kevergetve megvárjuk, hogy felolvadjon, közben sózzuk, borsozzuk, végül hozzáforgatjuk a nokedlit.
A sajtos nokedlit a sült hagymával tálaljuk, aprított petrezselyemzölddel és kis kockákra vágott kápiapaprikával díszítjük, és Creme VEGA-t kanalazunk a tetejére.
Tipp:
Ha nem használjuk fel rögtön a nokedlit, keverjük össze egy kevés olajjal, hogy ne tapadjanak össze a szemek.
Kedvencnek jelölöm
Vegán osztrák sajtos nokedli
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Nokedlihez:
400 g búzaliszt
kb. 420-500 ml víz (amennyit a liszt felvesz)
4 teáskanál só
250 ml rizs főzőkrém
250 g vegán sajt
só, őrölt fekete bors
Tetejére:
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
petrezselyemzöld
1-2 szelet kápiapaprika
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A vöröshagymát meghámozzuk, és karikákra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd lassú tűzön addig sütjük a hagymakarikákat, amíg megbarnulnak és megpuhulnak, tálalásig melegen tartjuk. A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük.
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba szórjuk, hozzáadunk 1 teáskanál sót. Apránként annyi vizet keverünk hozzá, hogy sűrű, nokedlitészta állagú keveréket kapjunk. Egy nagy lábasban vizet forralunk, beleszórjuk a többi sót, majd nokedliszaggatóval a gyöngyöző vízbe szaggatjuk a tésztát. Amikor a nokedlik felszínre jöttek és megfőttek, leszűrjük.
A rizs főzőkrémet felmelegítjük egy serpenyőben. Beleszórjuk a reszelt sajtot, kevergetve megvárjuk, hogy felolvadjon, közben sózzuk, borsozzuk, végül hozzáforgatjuk a nokedlit.
A sajtos nokedlit a sült hagymával tálaljuk, aprított petrezselyemzölddel és kis kockákra vágott kápiapaprikával díszítjük, és Creme VEGA-t kanalazunk a tetejére.
A rizs főzőkrémet felmelegítjük egy serpenyőben. Beleszórjuk a reszelt sajtot, kevergetve megvárjuk, hogy felolvadjon, közben sózzuk, borsozzuk, végül hozzáforgatjuk a nokedlit.
A sajtos nokedlit a sült hagymával tálaljuk, aprított petrezselyemzölddel és kis kockákra vágott kápiapaprikával díszítjük, és Creme VEGA-t kanalazunk a tetejére.
Tipp:
Ha nem használjuk fel rögtön a nokedlit, keverjük össze egy kevés olajjal, hogy ne tapadjanak össze a szemek.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?