Mediterrán Ciabatta
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
120 g aszalt paradicsom olajban
350 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
1 teáskanál só
4 evőkanál olivaolaj
40 g len- vagy napraforgó mag
200 ml langyos víz
2-3 csipet morzsolt kakukkfű
2-3 csipet morzsolt rozmaring
Kenéshez:
víz
Elkészítés
Előkészítés:
A szárított paradicsomot szűrőn lecsepegtetjük, majd kis darabokra vágjuk. Az olajat félretesszük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a vizet, olajat, a sót, és a fűszereket, az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kb. 2-3 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. Az apróra vágott paradicsomot, és a len- vagy napraforgómagot is a masszához keverjük. A tésztát meleg helyen legalább 30 percig kelesztjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen egy kb. 30-35 cm hosszú hengerré formázzuk, majd az előkészített tepsibe rakjuk. A tésztahengert saját tengelye körül többször megtekerjük, majd meleg helyen, letakarva további kb. 15-20 percig pihentetjük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Kenőecset segítségével a tetejét vízzel megkenjük, majd a ciabattát sütő középső részében aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a ciabattát sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Kenőecset segítségével a tetejét vízzel megkenjük, majd a ciabattát sütő középső részében aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a ciabattát sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Az olivaolaj helyett használjuk a paradicsomról leszűrt olajat. Ugyanakkor, ha fűszeres olajban volt, akkor a receptből a fűszereket is elhagyhatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Mediterrán Ciabatta
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
120 g aszalt paradicsom olajban
350 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
1 teáskanál só
4 evőkanál olivaolaj
40 g len- vagy napraforgó mag
200 ml langyos víz
2-3 csipet morzsolt kakukkfű
2-3 csipet morzsolt rozmaring
Kenéshez:
víz
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A szárított paradicsomot szűrőn lecsepegtetjük, majd kis darabokra vágjuk. Az olajat félretesszük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a vizet, olajat, a sót, és a fűszereket, az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kb. 2-3 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. Az apróra vágott paradicsomot, és a len- vagy napraforgómagot is a masszához keverjük. A tésztát meleg helyen legalább 30 percig kelesztjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen egy kb. 30-35 cm hosszú hengerré formázzuk, majd az előkészített tepsibe rakjuk. A tésztahengert saját tengelye körül többször megtekerjük, majd meleg helyen, letakarva további kb. 15-20 percig pihentetjük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Kenőecset segítségével a tetejét vízzel megkenjük, majd a ciabattát sütő középső részében aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a ciabattát sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Kenőecset segítségével a tetejét vízzel megkenjük, majd a ciabattát sütő középső részében aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a ciabattát sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Az olivaolaj helyett használjuk a paradicsomról leszűrt olajat. Ugyanakkor, ha fűszeres olajban volt, akkor a receptből a fűszereket is elhagyhatjuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?