Vegán currys lencse
Hozzávalók
Mártáshoz:
½ mini uborka
1 közepes paradicsom
2 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
1 evőkanál apróra vágott menta
Chilipehely
só
Curry-s lencséhez:
300 g vörös lencse
200 g hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál chilipehely
2 teáskanál garam masala fűszerkeverék
1 teáskanál kurkuma
2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 evőkanál agavészirup
500 ml zöldségalaplé vagy húsleves
200 g leszűrt paradicsom
1 pohár Dr. Oetker Cuisine VEGA
só
frissen őrölt bors
1 evőkanál lime- vagy citromlé
Szóráshoz:
1 evőkanál finomra vágott koriander vagy petrezselyemzöld
1 evőkanál szezámmag
Elkészítés
Elkészítés:
Mártás:
Az uborkát megmossuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és apró kockákra vágjuk. Öntsük a crème vega-t egy tálba, és adjuk hozzá a kockára vágott uborkát és paradicsomot, valamint az apróra vágott mentát. Ízesítsük chilipehellyel és sóval, majd tálalásig tegyük hűtőbe.
Curry-s lencse:
Öblítsük le a lencsét rövid időre egy szitán hideg víz alatt. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát. Keverjük össze a chilipelyhet, a garam masalát és a kurkumát egy kis tálban.
Melegítsük fel az olajat egy nagy fazékban. Pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát rövid ideig, majd adjuk hozzá a fűszerkeveréket, és röviden pirítsuk meg. Adjuk hozzá az agavészirupot.
Adjuk hozzá a lencsét, töltsük fel a zöldségalaplével, és forraljuk fel. Fedjük le, és közepes lángon főzzük kb. 6 percig, amíg a folyadék felszívódik, időnként megkeverve.
Ezután adjuk hozzá a leszűrt paradicsomot és a Cuisine VEGA-t, és további 3 percig pároljuk. Ízlés szerint sóval, borssal és lime-lével fűszerezzük.
Szórjuk meg a vegán curry-s lencsét apróra vágott korianderrel és szezámmaggal. Tálaljuk a mártással.
Az uborkát megmossuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és apró kockákra vágjuk. Öntsük a crème vega-t egy tálba, és adjuk hozzá a kockára vágott uborkát és paradicsomot, valamint az apróra vágott mentát. Ízesítsük chilipehellyel és sóval, majd tálalásig tegyük hűtőbe.
Curry-s lencse:
Öblítsük le a lencsét rövid időre egy szitán hideg víz alatt. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát. Keverjük össze a chilipelyhet, a garam masalát és a kurkumát egy kis tálban.
Melegítsük fel az olajat egy nagy fazékban. Pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát rövid ideig, majd adjuk hozzá a fűszerkeveréket, és röviden pirítsuk meg. Adjuk hozzá az agavészirupot.
Adjuk hozzá a lencsét, töltsük fel a zöldségalaplével, és forraljuk fel. Fedjük le, és közepes lángon főzzük kb. 6 percig, amíg a folyadék felszívódik, időnként megkeverve.
Ezután adjuk hozzá a leszűrt paradicsomot és a Cuisine VEGA-t, és további 3 percig pároljuk. Ízlés szerint sóval, borssal és lime-lével fűszerezzük.
Szórjuk meg a vegán curry-s lencsét apróra vágott korianderrel és szezámmaggal. Tálaljuk a mártással.
Tipp:
Naan kenyér vagy főtt rizs is illik mellé köretként.
Kedvencnek jelölöm
Vegán currys lencse
Hozzávalók
kb. 6-8 adag elkészítéséhez
Mártáshoz:
½ mini uborka
1 közepes paradicsom
2 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
1 evőkanál apróra vágott menta
Chilipehely
só
Curry-s lencséhez:
300 g vörös lencse
200 g hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál chilipehely
2 teáskanál garam masala fűszerkeverék
1 teáskanál kurkuma
2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 evőkanál agavészirup
500 ml zöldségalaplé vagy húsleves
200 g leszűrt paradicsom
1 pohár Dr. Oetker Cuisine VEGA
só
frissen őrölt bors
1 evőkanál lime- vagy citromlé
Szóráshoz:
1 evőkanál finomra vágott koriander vagy petrezselyemzöld
1 evőkanál szezámmag
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Mártás:
Az uborkát megmossuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és apró kockákra vágjuk. Öntsük a crème vega-t egy tálba, és adjuk hozzá a kockára vágott uborkát és paradicsomot, valamint az apróra vágott mentát. Ízesítsük chilipehellyel és sóval, majd tálalásig tegyük hűtőbe.
Curry-s lencse:
Öblítsük le a lencsét rövid időre egy szitán hideg víz alatt. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát. Keverjük össze a chilipelyhet, a garam masalát és a kurkumát egy kis tálban.
Melegítsük fel az olajat egy nagy fazékban. Pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát rövid ideig, majd adjuk hozzá a fűszerkeveréket, és röviden pirítsuk meg. Adjuk hozzá az agavészirupot.
Adjuk hozzá a lencsét, töltsük fel a zöldségalaplével, és forraljuk fel. Fedjük le, és közepes lángon főzzük kb. 6 percig, amíg a folyadék felszívódik, időnként megkeverve.
Ezután adjuk hozzá a leszűrt paradicsomot és a Cuisine VEGA-t, és további 3 percig pároljuk. Ízlés szerint sóval, borssal és lime-lével fűszerezzük.
Szórjuk meg a vegán curry-s lencsét apróra vágott korianderrel és szezámmaggal. Tálaljuk a mártással.
Az uborkát megmossuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és apró kockákra vágjuk. Öntsük a crème vega-t egy tálba, és adjuk hozzá a kockára vágott uborkát és paradicsomot, valamint az apróra vágott mentát. Ízesítsük chilipehellyel és sóval, majd tálalásig tegyük hűtőbe.
Curry-s lencse:
Öblítsük le a lencsét rövid időre egy szitán hideg víz alatt. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát. Keverjük össze a chilipelyhet, a garam masalát és a kurkumát egy kis tálban.
Melegítsük fel az olajat egy nagy fazékban. Pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát rövid ideig, majd adjuk hozzá a fűszerkeveréket, és röviden pirítsuk meg. Adjuk hozzá az agavészirupot.
Adjuk hozzá a lencsét, töltsük fel a zöldségalaplével, és forraljuk fel. Fedjük le, és közepes lángon főzzük kb. 6 percig, amíg a folyadék felszívódik, időnként megkeverve.
Ezután adjuk hozzá a leszűrt paradicsomot és a Cuisine VEGA-t, és további 3 percig pároljuk. Ízlés szerint sóval, borssal és lime-lével fűszerezzük.
Szórjuk meg a vegán curry-s lencsét apróra vágott korianderrel és szezámmaggal. Tálaljuk a mártással.
Tipp:
Naan kenyér vagy főtt rizs is illik mellé köretként.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?