Vegán currys lencse
Hozzávalók
Mártáshoz:
Curry-s lencséhez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
Az uborkát megmossuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és apró kockákra vágjuk. Öntsük a crème vega-t egy tálba, és adjuk hozzá a kockára vágott uborkát és paradicsomot, valamint az apróra vágott mentát. Ízesítsük chilipehellyel és sóval, majd tálalásig tegyük hűtőbe.
Curry-s lencse:
Öblítsük le a lencsét rövid időre egy szitán hideg víz alatt. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát. Keverjük össze a chilipelyhet, a garam masalát és a kurkumát egy kis tálban.
Melegítsük fel az olajat egy nagy fazékban. Pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát rövid ideig, majd adjuk hozzá a fűszerkeveréket, és röviden pirítsuk meg. Adjuk hozzá az agavészirupot.
Adjuk hozzá a lencsét, töltsük fel a zöldségalaplével, és forraljuk fel. Fedjük le, és közepes lángon főzzük kb. 6 percig, amíg a folyadék felszívódik, időnként megkeverve.
Ezután adjuk hozzá a leszűrt paradicsomot és a Cuisine VEGA-t, és további 3 percig pároljuk. Ízlés szerint sóval, borssal és lime-lével fűszerezzük.
Szórjuk meg a vegán curry-s lencsét apróra vágott korianderrel és szezámmaggal. Tálaljuk a mártással.
Tipp:
Vegán currys lencse
Hozzávalók
kb. 6-8 adag elkészítéséhez
Mártáshoz:
Curry-s lencséhez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Az uborkát megmossuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és apró kockákra vágjuk. Öntsük a crème vega-t egy tálba, és adjuk hozzá a kockára vágott uborkát és paradicsomot, valamint az apróra vágott mentát. Ízesítsük chilipehellyel és sóval, majd tálalásig tegyük hűtőbe.
Curry-s lencse:
Öblítsük le a lencsét rövid időre egy szitán hideg víz alatt. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát. Keverjük össze a chilipelyhet, a garam masalát és a kurkumát egy kis tálban.
Melegítsük fel az olajat egy nagy fazékban. Pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát rövid ideig, majd adjuk hozzá a fűszerkeveréket, és röviden pirítsuk meg. Adjuk hozzá az agavészirupot.
Adjuk hozzá a lencsét, töltsük fel a zöldségalaplével, és forraljuk fel. Fedjük le, és közepes lángon főzzük kb. 6 percig, amíg a folyadék felszívódik, időnként megkeverve.
Ezután adjuk hozzá a leszűrt paradicsomot és a Cuisine VEGA-t, és további 3 percig pároljuk. Ízlés szerint sóval, borssal és lime-lével fűszerezzük.
Szórjuk meg a vegán curry-s lencsét apróra vágott korianderrel és szezámmaggal. Tálaljuk a mártással.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?