Parasztkenyér
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Formázás:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, kerek cipóvá formázzuk (kb. 15-20 cm Ø), és a tepsibe tesszük. Letakarva még egyszer addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 25-30 perc).
A cipót kevés vízzel megkenjük, és liszttel megszórjuk. Éles késsel kb. 1 cm mélyen keresztet vágunk bele, majd a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A parasztkenyeret sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Parasztkenyér
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Formázás:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, kerek cipóvá formázzuk (kb. 15-20 cm Ø), és a tepsibe tesszük. Letakarva még egyszer addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 25-30 perc).
A cipót kevés vízzel megkenjük, és liszttel megszórjuk. Éles késsel kb. 1 cm mélyen keresztet vágunk bele, majd a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A parasztkenyeret sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?