Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spenótos-sütőtökös párnák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 11-12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 11-12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 darab tojássárgája (M-es)
½ teáskanál só
150 g lágy vaj vagy margarin
200 ml langyos víz

Töltelékhez:

300 g sütőtök (előkészítve mérjük le)
100 g bébispenót
1 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt fekete bors
frissen reszelt szerecsendió

Kenéshez:

1 darab tojásfehérje (M-es)
1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőtököt megmossuk, meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, kimérünk belőle 300 grammot, és apró kockákra vágjuk. Bő, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, villával vagy krumplitörővel még melegen összetörjük, majd letakarva hagyjuk kihűlni. A megmosott, szárazra törölt bébispenótot felcsíkozzuk, a fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálba tesszük, és összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába csomagolva legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Töltelék:
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és az áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a felcsíkozott spenótot, rövid ideig pároljuk, amíg összesnek a levelek, közben ízesítjük sóval, frissen őrölt fekete borssal és frissen reszelt szerecsendióval. Amikor elkészült, áttesszük egy szűrőbe, óvatosan kinyomkodjuk, hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a sütőtökhöz. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk a tölteléket.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát lisztezett felületen pár mm vékonyra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval (kb. 11-12 cm Ø) kiszaggatjuk. A tésztadarabokat kézzel még kissé tovább nyújtjuk úgy, hogy körben a szélük legyen egy kissé vékonyabb. A közepükön elosztjuk a spenótos tölteléket, az egyik oldalukat megkenjük egy kevés tojásfehérjével, majd félbehajtjuk. A széleket villával összenyomkodjuk, a sütemények tetejét lekenjük a felvert tojással és megszurkáljuk villával. A párnákat az előkészített tepsibe sorakoztatjuk, a tepsit a sütő közepébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elkészült párnákat a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A töltelékhez édesburgonyát is választhatunk.
Spenótos-sütőtökös párnák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!