Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habcsók csodák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8-10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 darab elkészítéséhez

Habcsókhoz:

2 darab tojásfehérje (közepes méretű)
100 g porcukor
1 kávéskanál citromlé

Ezenkívül:

némi piros ételszínezék
némi zöld ételszínezék

Díszítéshez:

Dr Oetker Dekorcukrok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Habcsók csodák hozzávakóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit kikenjük margarinnal és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sűtés: kb. 100 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 80 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tojásfehérjét egy keverőedényben konyhai robotgéppel (habverővel) legmagasabb fokozaton 2 percig kemény habbá verjük, majd a cukrot és a citromlevet is fokozatosan a masszához keverjük és további 3 percig verjük. Kb. egy púpos evőkanálnyi habot félreteszünk és pici piros ételszínezék hozzáadásával rózsaszínűre színezzük. A maradék habot elfelezzük, az egyik felét zöld ételszínezővel megfestjük és (8-10 mm Ø) nyomózsákba töltjük. A másik felét színezés nélkül nyomózsákba (8-10 mm Ø) töltjük. A sütőtepsibe kb. 4 cm széles, 5 cm magas hóembereket, a színezett habból ugyanilyen nagyságú fenyőket nyomunk. A rózsaszínű habot egy kisebb átmérőjű nyomózsákba töltjük és a hóember fejére apró sapkát formázunk. A hóembereket és a fenyőket ízlés szerint díszítjük, majd a tepsit a sütő alsó részbe toljuk, és a habcsókokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a Habcsók csodák süteményt további 60 percig a meleg sütőben hagyjuk száradni. Az idő letelte után sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint vagy a fotó alapján dekorálhatjuk.
A Habcsók csodák kis gyakorlatot igénylő karácsonyi sütik, melyeket a ünnepi asztal díszítéséhez is felhasználhatunk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!