Habcsók csodák
Hozzávalók
Habcsókhoz:
2 darab tojásfehérje (közepes méretű)
100 g porcukor
1 kávéskanál citromlé
Ezenkívül:
némi piros ételszínezék
némi zöld ételszínezék
Díszítéshez:
Dr Oetker Dekorcukrok
Elkészítés
Előkészítés:
A Habcsók csodák hozzávakóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit kikenjük margarinnal és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 100 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 80 °C (előmelegítve)
A tepsit kikenjük margarinnal és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 100 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 80 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjét egy keverőedényben konyhai robotgéppel (habverővel) legmagasabb fokozaton 2 percig kemény habbá verjük, majd a cukrot és a citromlevet is fokozatosan a masszához keverjük és további 3 percig verjük. Kb. egy púpos evőkanálnyi habot félreteszünk és pici piros ételszínezék hozzáadásával rózsaszínűre színezzük. A maradék habot elfelezzük, az egyik felét zöld ételszínezővel megfestjük és (8-10 mm Ø) nyomózsákba töltjük. A másik felét színezés nélkül nyomózsákba (8-10 mm Ø) töltjük. A sütőtepsibe kb. 4 cm széles, 5 cm magas hóembereket, a színezett habból ugyanilyen nagyságú fenyőket nyomunk. A rózsaszínű habot egy kisebb átmérőjű nyomózsákba töltjük és a hóember fejére apró sapkát formázunk. A hóembereket és a fenyőket ízlés szerint díszítjük, majd a tepsit a sütő alsó részbe toljuk, és a habcsókokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a Habcsók csodák süteményt további 60 percig a meleg sütőben hagyjuk száradni. Az idő letelte után sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint vagy a fotó alapján dekorálhatjuk.
Sütési idő: kb. 60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a Habcsók csodák süteményt további 60 percig a meleg sütőben hagyjuk száradni. Az idő letelte után sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint vagy a fotó alapján dekorálhatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Habcsók csodák
Hozzávalók
kb. 8-10 darab elkészítéséhez
Habcsókhoz:
2 darab tojásfehérje (közepes méretű)
100 g porcukor
1 kávéskanál citromlé
Ezenkívül:
némi piros ételszínezék
némi zöld ételszínezék
Díszítéshez:
Dr Oetker Dekorcukrok
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Habcsók csodák hozzávakóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit kikenjük margarinnal és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 100 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 80 °C (előmelegítve)
A tepsit kikenjük margarinnal és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 100 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 80 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjét egy keverőedényben konyhai robotgéppel (habverővel) legmagasabb fokozaton 2 percig kemény habbá verjük, majd a cukrot és a citromlevet is fokozatosan a masszához keverjük és további 3 percig verjük. Kb. egy púpos evőkanálnyi habot félreteszünk és pici piros ételszínezék hozzáadásával rózsaszínűre színezzük. A maradék habot elfelezzük, az egyik felét zöld ételszínezővel megfestjük és (8-10 mm Ø) nyomózsákba töltjük. A másik felét színezés nélkül nyomózsákba (8-10 mm Ø) töltjük. A sütőtepsibe kb. 4 cm széles, 5 cm magas hóembereket, a színezett habból ugyanilyen nagyságú fenyőket nyomunk. A rózsaszínű habot egy kisebb átmérőjű nyomózsákba töltjük és a hóember fejére apró sapkát formázunk. A hóembereket és a fenyőket ízlés szerint díszítjük, majd a tepsit a sütő alsó részbe toljuk, és a habcsókokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a Habcsók csodák süteményt további 60 percig a meleg sütőben hagyjuk száradni. Az idő letelte után sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint vagy a fotó alapján dekorálhatjuk.
Sütési idő: kb. 60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a Habcsók csodák süteményt további 60 percig a meleg sütőben hagyjuk száradni. Az idő letelte után sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint vagy a fotó alapján dekorálhatjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?