Fahéjas almaleves
Hozzávalók
Fahéjas almaleveshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A cukrot alacsony lángon megolvasztjuk egy nagyobb lábasban. Rászórjuk az almakockákat, átkeverjük, majd felöntjük kb. 1,2 l vízzel. Hozzáadjuk a vanília aromát és a fahéjrudakat, majd közepes lángon puhára főzzük a gyümölcsöt. A keményítőt egy tálba tesszük, és először 3-4 evőkanál hideg vízzel, kézi habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a Creme VEGA-t, és ezzel is csomómentesre keverjük. Végül elkeverünk benne 1 merőkanálnyi levest. Lehúzzuk a lábast a tűzről, óvatosan belekeverjük a habarást, majd visszatesszük a tűzre, kevergetve felforraljuk, és még kb. 3 percet főzzük. Végül eltávolítjuk a fahéjrudakat.
A levest forrón, almaszeletekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:
Fahéjas almaleves
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Fahéjas almaleveshez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A cukrot alacsony lángon megolvasztjuk egy nagyobb lábasban. Rászórjuk az almakockákat, átkeverjük, majd felöntjük kb. 1,2 l vízzel. Hozzáadjuk a vanília aromát és a fahéjrudakat, majd közepes lángon puhára főzzük a gyümölcsöt. A keményítőt egy tálba tesszük, és először 3-4 evőkanál hideg vízzel, kézi habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a Creme VEGA-t, és ezzel is csomómentesre keverjük. Végül elkeverünk benne 1 merőkanálnyi levest. Lehúzzuk a lábast a tűzről, óvatosan belekeverjük a habarást, majd visszatesszük a tűzre, kevergetve felforraljuk, és még kb. 3 percet főzzük. Végül eltávolítjuk a fahéjrudakat.
A levest forrón, almaszeletekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?