Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas almaleves

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Fahéjas almaleveshez:

800 g alma 
½ darab citrom kifacsart leve
100 g cukor
2 darab fahéjrúd

Díszítéshez:

almaszeletek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, magházukat eltávolítjuk, majd közepes méretű darabokra vágjuk és meglocsoljuk a citromlével.

Elkészítés:

Almaleves:
A cukrot alacsony lángon megolvasztjuk egy nagyobb lábasban. Rászórjuk az almakockákat, átkeverjük, majd felöntjük kb. 1,2 l vízzel. Hozzáadjuk a vanília aromát és a fahéjrudakat, majd közepes lángon puhára főzzük a gyümölcsöt. A keményítőt egy tálba tesszük, és először 3-4 evőkanál hideg vízzel, kézi habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a Creme VEGA-t, és ezzel is csomómentesre keverjük. Végül elkeverünk benne 1 merőkanálnyi levest. Lehúzzuk a lábast a tűzről, óvatosan belekeverjük a habarást, majd visszatesszük a tűzre, kevergetve felforraljuk, és még kb. 3 percet főzzük. Végül eltávolítjuk a fahéjrudakat.
A levest forrón, almaszeletekkel díszítve tálaljuk.

Tipp:

További fűszereket (8-10 szem szegfűszeget, 1-2 csillagánizst) is adhatunk a leveshez.
Fahéjas almaleves

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!