Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Körtés karamell mousse csokoládé szósszal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

A körtéhez:

3 darab körte
350 ml víz
50 g cukor
2 evőkanál citromlé

A karamell-mousse-hoz:

200 g cukor
80 g vaj
450 ml habtejszín

A csokoládé szószhoz:

50 ml habtejszín

A szóráshoz:

kevés tengeri só

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Körte:
A körtét meghámozzuk, elfelezzük és eltávolítjuk a magházát. A vaníliát hosszában megfelezzük, és a magokat kikaparjuk. A vizet cukorral edényben felforraljuk, hozzáadjuk a vaníliamagokat, a vaníliarudat, a citromlevet és a felezett körtéket. Az egészet közepes hőfokon kb. 20 percig főzzük. A körtét a főzőlében hagyjuk kihűlni.

Karamell-mousse:
A cukrot serpenyőben vagy edényben közepes hőmérsékleten karamellizáljuk, amíg barna nem lesz. Hozzáadjuk, és belekeverjük a vajat, majd fokozatosan belekeverünk 150 ml tejszínt, és addig keverjük, amíg homogén krémet nem kapunk. A maradék tejszínt (300 ml) a zselatin fix-szel kemény habbá felverjük. Egy kevés tejszínt összekeverünk a langyos karamellel, a maradék tejszínt pedig óvatosan szintén belekeverjük. A karamell-mousse-t kb. 6 desszertpohárba vagy tálkákba elosztjuk, és legalább egy órára a hűtőszekrénybe tesszük.

A körtét lecsöpögtetjük, miközben a főzőlevet felfogjuk. Minden mousse-ra teszünk egy-egy lecsöpögtetett felezett körtét.

Csokoládészósz:
A tejszínt és 6 evőkanál felfogott főzőlevet kis edényben felforralunk, majd levesszük a tűzről és kevergetés közben felolvasztjuk benne a tortabevonót. A szószt ráöntjük a körtékre, kevés sóval meghintjük és tálaljuk.

Tippek:

Ha a karamellben cukorcsomók maradnának, fém szűrővel szedjük ki, és tegyük egy másik edénybe vagy porcelántálba.
A körtét maximum 3 nappal előre lehet előkészíteni, a mousse-t egy nappal előre.
A Körtés karamell mousse csokoládé szósszal gazdagított gyümölcsös finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!