Narancsos gombocskák
Hozzávalók
A tésztához:
A díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütés: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni. Díszítéshez a kandírozott narancshéjat apró darabokra vágjuk. A tortabevonót felolvasztjuk, majd a "gombocskák" tetejére csurgatjuk, és azonnal rászórjuk a kandírozott narancshéjat. Hagyjuk megdermedni a Narancsos gombocskákat.
Tipp:
A narancs kiválóan passzol az étcsokoládéval, ezért a Narancsos gombocskák tetejét apróra tört csokival is díszíthetjük.
Narancsos gombocskák
Hozzávalók
kb. 100 darab elkészítéséhez
A tésztához:
A díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütés: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni. Díszítéshez a kandírozott narancshéjat apró darabokra vágjuk. A tortabevonót felolvasztjuk, majd a "gombocskák" tetejére csurgatjuk, és azonnal rászórjuk a kandírozott narancshéjat. Hagyjuk megdermedni a Narancsos gombocskákat.
Tipp:
A narancs kiválóan passzol az étcsokoládéval, ezért a Narancsos gombocskák tetejét apróra tört csokival is díszíthetjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?