Narancsos gombocskák
Hozzávalók
A tésztához:
A díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütés: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni. Díszítéshez a kandírozott narancshéjat apró darabokra vágjuk. A tortabevonót felolvasztjuk, majd a "gombocskák" tetejére csurgatjuk, és azonnal rászórjuk a kandírozott narancshéjat. Hagyjuk megdermedni a Narancsos gombocskákat.
Tipp:
A narancs kiválóan passzol az étcsokoládéval, ezért a Narancsos gombocskák tetejét apróra tört csokival is díszíthetjük.
Narancsos gombocskák
Hozzávalók
kb. 100 darab elkészítéséhez
A tésztához:
A díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütés: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni. Díszítéshez a kandírozott narancshéjat apró darabokra vágjuk. A tortabevonót felolvasztjuk, majd a "gombocskák" tetejére csurgatjuk, és azonnal rászórjuk a kandírozott narancshéjat. Hagyjuk megdermedni a Narancsos gombocskákat.
Tipp:
A narancs kiválóan passzol az étcsokoládéval, ezért a Narancsos gombocskák tetejét apróra tört csokival is díszíthetjük.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?