Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mediterrán focaccia

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Tésztához:

375 g kenyérliszt
1 teáskanál (kb. 7 g) só
1 kávéskanál cukor
225 ml meleg víz
2 evőkanál olívaolaj

Tetejére:

40 magozott, fekete olajbogyó (lecsepegtetve)
40 g magozott, zöld olajbogyó (lecsepegtetve)
1 ág friss rozmaring
1-2 teáskanál nagy szemű só (ízlés szerint)
2 evőkanál olívaolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 20x32 cm) kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az expressz élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk.
A tésztát kinyújtjuk a tepsi méretére. A sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 15 percet pihentetjük.

Ezután óvatosan belenyomkodjuk a kétféle olajbogyót, és megszórjuk leszárazott, apróra tépkedett rozmaringgal, valamint a nagy szemű sóval. Ráspricceljük az olívaolajat. A focacciát a sütő alsó harmadába toljuk, és megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész focacciát tepsivel együtt rácsra téve hűlni hagyjuk. Langyosan vagy hidegen, szeletekre vágva tálaljuk. Még melegen meglocsolhatjuk egy kevés olívaolajjal.

Tippek:

Az olajbogyó felét kiválthatjuk csíkokra vágott aszalt paradicsommal.
Szárított, morzsolt rozmaringot vagy kakukkfüvet is használhatunk.
Mediterrán focaccia

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!