Klasszikus vaníliapuding eperszósszal
Hozzávalók
Vaníliapudinghoz:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
40 g cukor
400 ml tej
100 ml habtejszín
Eperszószhoz:
250 g eper
½ tasak Dr. Oetker Habfixáló
Elkészítés
Előkészítés:
4 nagyobb vagy 6 kisebb pudingformát hideg vízzel kiöblítünk. Az epret megmossuk, csumázzuk és darabokra vágjuk.
Elkészítés:
Puding:
A pudingport és a cukrot 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet és a habtejszínt felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. A pudingot az előkészített pudingformákba öntjük, és legalább 4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Eperszósz:
Az epret pürésítjük, összekeverjük a habfixálóval és hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt a pudingot a formákból lapos tányérokra kifordítjuk és az eperszósszal kínáljuk.
A pudingport és a cukrot 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet és a habtejszínt felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. A pudingot az előkészített pudingformákba öntjük, és legalább 4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Eperszósz:
Az epret pürésítjük, összekeverjük a habfixálóval és hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt a pudingot a formákból lapos tányérokra kifordítjuk és az eperszósszal kínáljuk.
Tipp:
Tálaláskor epercikkekkel díszíthetjük a pudingot.
Kedvencnek jelölöm
Klasszikus vaníliapuding eperszósszal
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Vaníliapudinghoz:
40 g cukor
400 ml tej
100 ml habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
4 nagyobb vagy 6 kisebb pudingformát hideg vízzel kiöblítünk. Az epret megmossuk, csumázzuk és darabokra vágjuk.
Elkészítés:
Puding:
A pudingport és a cukrot 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet és a habtejszínt felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. A pudingot az előkészített pudingformákba öntjük, és legalább 4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Eperszósz:
Az epret pürésítjük, összekeverjük a habfixálóval és hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt a pudingot a formákból lapos tányérokra kifordítjuk és az eperszósszal kínáljuk.
A pudingport és a cukrot 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet és a habtejszínt felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. A pudingot az előkészített pudingformákba öntjük, és legalább 4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Eperszósz:
Az epret pürésítjük, összekeverjük a habfixálóval és hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt a pudingot a formákból lapos tányérokra kifordítjuk és az eperszósszal kínáljuk.
Tipp:
Tálaláskor epercikkekkel díszíthetjük a pudingot.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?