Szalámis rózsák
Hozzávalók
Muffinformához (12 darabos):
némi vaj, vagy margarin
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
80 g natúr krémsajt
1 gerezd fokhagyma
kb. 120-140 g vékonyra szeletelt paprikás szalámi
Elkészítés
Előkészítés:
A töltelékhez a fokhagymát megpucoljuk és fokhagymanyomón áttörjük, a szalámikarikákat kettévágjuk. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk, majd a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A muffinforma mélyedéseit kikenjük kevés zsiradékkal, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük. A krémsajtot összekeverjük az áttört fokhagymával, és egyenletesen, vékonyan megkenjük vele a tészta felületét. Ezután a tésztát a hosszabbik oldala mentén 12 darab egyforma széles csíkra vágjuk. A csíkokra egymás mellé, kissé fedésben ráhelyezzük a szalámikarika-feleket úgy, hogy a tészta egyik oldalán túllógjanak. A tésztacsíkokat szorosan feltekerjük, és függőlegesen az előkészített muffinforma mélyedéseibe állítjuk. A muffinformát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A szalámis rózsákat a muffinformával együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A szalámis rózsákat a muffinformával együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A krémsajtba keverhetünk finomra aprított metélőhagymát, vagy választhatunk klasszikus téliszalámit, és a krémsajtot ízesíthetjük fűszerpaprikával.
Kedvencnek jelölöm
Szalámis rózsák
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12 darabos):
némi vaj, vagy margarin
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
80 g natúr krémsajt
1 gerezd fokhagyma
kb. 120-140 g vékonyra szeletelt paprikás szalámi
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A töltelékhez a fokhagymát megpucoljuk és fokhagymanyomón áttörjük, a szalámikarikákat kettévágjuk. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk, majd a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A muffinforma mélyedéseit kikenjük kevés zsiradékkal, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük. A krémsajtot összekeverjük az áttört fokhagymával, és egyenletesen, vékonyan megkenjük vele a tészta felületét. Ezután a tésztát a hosszabbik oldala mentén 12 darab egyforma széles csíkra vágjuk. A csíkokra egymás mellé, kissé fedésben ráhelyezzük a szalámikarika-feleket úgy, hogy a tészta egyik oldalán túllógjanak. A tésztacsíkokat szorosan feltekerjük, és függőlegesen az előkészített muffinforma mélyedéseibe állítjuk. A muffinformát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A szalámis rózsákat a muffinformával együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A szalámis rózsákat a muffinformával együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A krémsajtba keverhetünk finomra aprított metélőhagymát, vagy választhatunk klasszikus téliszalámit, és a krémsajtot ízesíthetjük fűszerpaprikával.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?