Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szalámis rózsák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Muffinformához (12 darabos):

némi vaj, vagy margarin

Tésztához:

Töltelékhez:

80 g natúr krémsajt
1 gerezd fokhagyma
kb. 120-140 g vékonyra szeletelt paprikás szalámi
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A töltelékhez a fokhagymát megpucoljuk és fokhagymanyomón áttörjük, a szalámikarikákat kettévágjuk. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk, majd a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A muffinforma mélyedéseit kikenjük kevés zsiradékkal, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztát kitekerjük. A krémsajtot összekeverjük az áttört fokhagymával, és egyenletesen, vékonyan megkenjük vele a tészta felületét. Ezután a tésztát a hosszabbik oldala mentén 12 darab egyforma széles csíkra vágjuk. A csíkokra egymás mellé, kissé fedésben ráhelyezzük a szalámikarika-feleket úgy, hogy a tészta egyik oldalán túllógjanak. A tésztacsíkokat szorosan feltekerjük, és függőlegesen az előkészített muffinforma mélyedéseibe állítjuk. A muffinformát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A szalámis rózsákat a muffinformával együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A krémsajtba keverhetünk finomra aprított metélőhagymát, vagy választhatunk klasszikus téliszalámit, és a krémsajtot ízesíthetjük fűszerpaprikával.
Szalámis rózsák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!