Téli szilvadzsem
Hozzávalók
1000 g szilva (előkészítve, lemérve)
2 db narancs
150 ml vörösbor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
350 g cukor
1 db fahéjrúd vagy 1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
Elkészítés
Előkészítés:
A szilvát megmossuk, a magot eltávolítjuk, durva darabokra vágjuk, majd 1000 g-ot kimérünk. A narancsot forró vízzel megmossuk, majd a levét kifacsarjuk. A 150 ml vörösbort és a 400 g cukrot kimérjük.
Elkészítés:
A szilvát, a bort, a narancslevet és a Finessét főzőedénybe tesszük, kb. a gyümölcs felét pépesítjük, majd hozzáadjuk a dzsemfixet, a kimért cukrot és a fahéjrudat vagy őrölt fahéjat. Állandó kevergetés mellett a masszát nagy lángon forrásba hozzuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, azonnal előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tippek:
Kiválóan alkalmas császármorzsához, vanília pudinghoz, vanília szószhoz vagy fagylalthoz is.
Vörösbor helyett szőlőlével is elkészíthető.
Vörösbor helyett szőlőlével is elkészíthető.
Kedvencnek jelölöm
Téli szilvadzsem
Hozzávalók
kb. 2 darab 720 ml-es üveg elkészítéséhez
1000 g szilva (előkészítve, lemérve)
2 db narancs
150 ml vörösbor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
350 g cukor
1 db fahéjrúd vagy 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A szilvát megmossuk, a magot eltávolítjuk, durva darabokra vágjuk, majd 1000 g-ot kimérünk. A narancsot forró vízzel megmossuk, majd a levét kifacsarjuk. A 150 ml vörösbort és a 400 g cukrot kimérjük.
Elkészítés:
A szilvát, a bort, a narancslevet és a Finessét főzőedénybe tesszük, kb. a gyümölcs felét pépesítjük, majd hozzáadjuk a dzsemfixet, a kimért cukrot és a fahéjrudat vagy őrölt fahéjat. Állandó kevergetés mellett a masszát nagy lángon forrásba hozzuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, azonnal előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tippek:
Kiválóan alkalmas császármorzsához, vanília pudinghoz, vanília szószhoz vagy fagylalthoz is.
Vörösbor helyett szőlőlével is elkészíthető.
Vörösbor helyett szőlőlével is elkészíthető.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?