Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Céklás hamburger

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Céklapogácsához:

100 g quinoa
2 evőkanál durvára őrölt lenmag
5 evőkanál finomszemű zabpehely
100 g cékla
2 ág metélőpetrezselyem
frissen őrölt bors
2 teáskanál Ras el Hanout fűszerkeverék (vagy 2 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál, fokhagyma granulátum)
3 evőkanál olívaolaj

Zöldcitromos-mentás krémhez:

2 ág menta
1 kezeletlen zöldcitrom
1 avokádó
frissen őrölt bors

Ezenkívül:

rukkola
2 közepes paradicsom
2 fej lilahagyma
4 darab vegán teljeskiőrlésű zsemle
2 evőkanál olívaolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A quinoát a csomagoláson található leírás szerint megfőzzük, majd leszűrjük, és jól lecsöpögtetjük. A lenmagot és 3 evőkanál zabpelyhet összekeverünk 4 evőkanál meleg vízzel, és kb. 15 percig hagyjuk dagadni. A céklát meghámozzuk, és finomra reszeljük. A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk, és durvára aprítjuk.

Elkészítés:

Céklapogácsa:
A quinoát a lenmagkeverékkel, a céklával, a petrezselyemmel és a keményítővel összekeverjük, hogy enyhén ragacsos masszát kapjunk. Hozzáadjuk a maradék zabpelyhet, a fűszerekkel ízesítjük, és pogácsává formázzuk. Az olívaolajat bevonatos serpenyőben felforrósítjuk, és a pogácsák mindkét oldalát enyhén barnára sütjük.

Zöldcitromos-mentás krém:
A mentát megmossuk, megszárítjuk, és felaprítjuk. A zöldcitromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, majd a citrom levét kifacsarjuk. Az avokádót hosszában elfelezzük, a magját eltávolítjuk, a gyümölcshúst kikanalazzuk a héjából, majd a zöldcitrom levével, héjával és a Creme VEGA-val keverőpohárban botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük.

Összeállítás:
A rukkolát megmossuk, és lecsöpögtetjük. A paradicsomot megmossuk, és szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és karikákra vágjuk. A zsemléket vízszintesen elfelezzük, tetszés szerint megpirítjuk vagy sütőben átsütjük, majd a vágott felületeket olívaolajjal megkenjük. A zsemléket a rukkolával, a pogácsával, a paradicsommal, a zöldcitromos-mentás krémmel és a hagymával hamburgerré összeállítjuk. A maradék krémet mellé tálaljuk.
A Céklás hamburger alternatív hozzávalókból készített ebéd alternatíva vegánok és vegetariánusok számára.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!