Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Céklás hamburger

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Céklapogácsához:

100 g quinoa
2 evőkanál durvára őrölt lenmag
5 evőkanál finomszemű zabpehely
100 g cékla
2 ág metélőpetrezselyem
frissen őrölt bors
2 teáskanál Ras el Hanout fűszerkeverék (vagy 2 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál, fokhagyma granulátum)
3 evőkanál olívaolaj

Zöldcitromos-mentás krémhez:

2 ág menta
1 kezeletlen zöldcitrom
1 avokádó
frissen őrölt bors

Ezenkívül:

rukkola
2 közepes paradicsom
2 fej lilahagyma
4 darab vegán teljeskiőrlésű zsemle
2 evőkanál olívaolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A quinoát a csomagoláson található leírás szerint megfőzzük, majd leszűrjük, és jól lecsöpögtetjük. A lenmagot és 3 evőkanál zabpelyhet összekeverünk 4 evőkanál meleg vízzel, és kb. 15 percig hagyjuk dagadni. A céklát meghámozzuk, és finomra reszeljük. A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk, és durvára aprítjuk.

Elkészítés:

Céklapogácsa:
A quinoát a lenmagkeverékkel, a céklával, a petrezselyemmel és a keményítővel összekeverjük, hogy enyhén ragacsos masszát kapjunk. Hozzáadjuk a maradék zabpelyhet, a fűszerekkel ízesítjük, és pogácsává formázzuk. Az olívaolajat bevonatos serpenyőben felforrósítjuk, és a pogácsák mindkét oldalát enyhén barnára sütjük.

Zöldcitromos-mentás krém:
A mentát megmossuk, megszárítjuk, és felaprítjuk. A zöldcitromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, majd a citrom levét kifacsarjuk. Az avokádót hosszában elfelezzük, a magját eltávolítjuk, a gyümölcshúst kikanalazzuk a héjából, majd a zöldcitrom levével, héjával és a Creme VEGA-val keverőpohárban botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük.

Összeállítás:
A rukkolát megmossuk, és lecsöpögtetjük. A paradicsomot megmossuk, és szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és karikákra vágjuk. A zsemléket vízszintesen elfelezzük, tetszés szerint megpirítjuk vagy sütőben átsütjük, majd a vágott felületeket olívaolajjal megkenjük. A zsemléket a rukkolával, a pogácsával, a paradicsommal, a zöldcitromos-mentás krémmel és a hagymával hamburgerré összeállítjuk. A maradék krémet mellé tálaljuk.
A Céklás hamburger alternatív hozzávalókból készített ebéd alternatíva vegánok és vegetariánusok számára.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!