Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Püspökkenyér formához (30 x 11 cm):

zsiradék
búzaliszt

Tésztához:

225 g lágy vaj vagy margarin
200 g cukor
1 csipet só
5 darab tojás (M-es)
275 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g csokicsepp
100 g Schogetten® joghurtos eper csokoládé

Csokimázhoz:

Díszítéshez:

tetszés szerint Dr. Oetker Dekor cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Csokis sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A formát zsiradékkal kikenjük, belisztezzük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet a sütőporral és a keményítővel összekeverjük, és 2 adagban röviden, közepes fokozaton belekeverjük. A csokicseppeket röviden a legalacsonyabb fokozaton szintén a sütemény tésztájába keverjük. A tészta 2/3 részét a formába töltjük, és elsimítjuk. Elosztjuk rajta a csokikockákat, majd a maradék tésztával beborítjuk/lefedjük. A formát sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük. Kb. 15 perc sütés után a süteményt hegyes késsel hosszában kb. 1 cm mélyen bevágjuk.

Sütési idő: kb. 60-65 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.

A süteményt kb. 10 percig még a formában pihentetjük, majd kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Csokimáz:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint felolvasztjuk. Az egyik sarkán kis lyukat vágunk, majd a süteményre rácsorgatjuk és késsel elkenjük. A csokimázat hagyjuk egy kicsit megdermedni, majd dekor cukorral tetszés szerint díszítjük. A mázat hagyjuk megszilárdulni.

Tipp:

Díszítés nélkül a sütemény fagyasztható.
A Csokis sütemény tartalmasabbá tehető dióval, mandulával, mazsolával, egyéb aszalt gyümölccsel gazdagítva.
A Csokis sütemény klasszikus gyümölcskenyérformában sütött édes desszert jeles napokra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!