
Csokis sütemény



Hozzávalók
Püspökkenyér formához (30 x 11 cm):
Tésztához:
Csokimázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A formát zsiradékkal kikenjük, belisztezzük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet a sütőporral és a keményítővel összekeverjük, és 2 adagban röviden, közepes fokozaton belekeverjük. A csokicseppeket röviden a legalacsonyabb fokozaton szintén a sütemény tésztájába keverjük. A tészta 2/3 részét a formába töltjük, és elsimítjuk. Elosztjuk rajta a csokikockákat, majd a maradék tésztával beborítjuk/lefedjük. A formát sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük. Kb. 15 perc sütés után a süteményt hegyes késsel hosszában kb. 1 cm mélyen bevágjuk.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A süteményt kb. 10 percig még a formában pihentetjük, majd kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Csokimáz:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint felolvasztjuk. Az egyik sarkán kis lyukat vágunk, majd a süteményre rácsorgatjuk és késsel elkenjük. A csokimázat hagyjuk egy kicsit megdermedni, majd dekor cukorral tetszés szerint díszítjük. A mázat hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
A Csokis sütemény tartalmasabbá tehető dióval, mandulával, mazsolával, egyéb aszalt gyümölccsel gazdagítva.


Csokis sütemény
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Püspökkenyér formához (30 x 11 cm):
Tésztához:
Csokimázhoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A formát zsiradékkal kikenjük, belisztezzük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet a sütőporral és a keményítővel összekeverjük, és 2 adagban röviden, közepes fokozaton belekeverjük. A csokicseppeket röviden a legalacsonyabb fokozaton szintén a sütemény tésztájába keverjük. A tészta 2/3 részét a formába töltjük, és elsimítjuk. Elosztjuk rajta a csokikockákat, majd a maradék tésztával beborítjuk/lefedjük. A formát sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük. Kb. 15 perc sütés után a süteményt hegyes késsel hosszában kb. 1 cm mélyen bevágjuk.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A süteményt kb. 10 percig még a formában pihentetjük, majd kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Csokimáz:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint felolvasztjuk. Az egyik sarkán kis lyukat vágunk, majd a süteményre rácsorgatjuk és késsel elkenjük. A csokimázat hagyjuk egy kicsit megdermedni, majd dekor cukorral tetszés szerint díszítjük. A mázat hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
A Csokis sütemény tartalmasabbá tehető dióval, mandulával, mazsolával, egyéb aszalt gyümölccsel gazdagítva.

Legújabb cikkek

Keményítő kisokos
Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről


Főzzünk be kevesebb cukorral!
Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!


Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel
Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?