Csokis sütemény
Hozzávalók
Püspökkenyér formához (30 x 11 cm):
                                        zsiradék
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        225 g lágy vaj vagy margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csipet só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        5 darab tojás (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        275 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g Dr. Oetker Étkezési Keményítő
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g csokicsepp
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g Schogetten® joghurtos eper csokoládé
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Csokimázhoz:
                                        1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        tetszés szerint Dr. Oetker Dekor cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A Csokis sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A formát zsiradékkal kikenjük, belisztezzük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            A formát zsiradékkal kikenjük, belisztezzük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet a sütőporral és a keményítővel összekeverjük, és 2 adagban röviden, közepes fokozaton belekeverjük. A csokicseppeket röviden a legalacsonyabb fokozaton szintén a sütemény tésztájába keverjük. A tészta 2/3 részét a formába töltjük, és elsimítjuk. Elosztjuk rajta a csokikockákat, majd a maradék tésztával beborítjuk/lefedjük. A formát sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük. Kb. 15 perc sütés után a süteményt hegyes késsel hosszában kb. 1 cm mélyen bevágjuk.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A süteményt kb. 10 percig még a formában pihentetjük, majd kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Csokimáz:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint felolvasztjuk. Az egyik sarkán kis lyukat vágunk, majd a süteményre rácsorgatjuk és késsel elkenjük. A csokimázat hagyjuk egy kicsit megdermedni, majd dekor cukorral tetszés szerint díszítjük. A mázat hagyjuk megszilárdulni.
                            A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet a sütőporral és a keményítővel összekeverjük, és 2 adagban röviden, közepes fokozaton belekeverjük. A csokicseppeket röviden a legalacsonyabb fokozaton szintén a sütemény tésztájába keverjük. A tészta 2/3 részét a formába töltjük, és elsimítjuk. Elosztjuk rajta a csokikockákat, majd a maradék tésztával beborítjuk/lefedjük. A formát sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük. Kb. 15 perc sütés után a süteményt hegyes késsel hosszában kb. 1 cm mélyen bevágjuk.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A süteményt kb. 10 percig még a formában pihentetjük, majd kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Csokimáz:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint felolvasztjuk. Az egyik sarkán kis lyukat vágunk, majd a süteményre rácsorgatjuk és késsel elkenjük. A csokimázat hagyjuk egy kicsit megdermedni, majd dekor cukorral tetszés szerint díszítjük. A mázat hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
                                    Díszítés nélkül a sütemény fagyasztható.
A Csokis sütemény tartalmasabbá tehető dióval, mandulával, mazsolával, egyéb aszalt gyümölccsel gazdagítva.
                            A Csokis sütemény tartalmasabbá tehető dióval, mandulával, mazsolával, egyéb aszalt gyümölccsel gazdagítva.
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Csokis sütemény
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Püspökkenyér formához (30 x 11 cm):
                                        zsiradék
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        225 g lágy vaj vagy margarin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csipet só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        5 darab tojás (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        275 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        100 g csokicsepp
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g Schogetten® joghurtos eper csokoládé
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Csokimázhoz:
                                        1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        tetszés szerint Dr. Oetker Dekor cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A Csokis sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A formát zsiradékkal kikenjük, belisztezzük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            A formát zsiradékkal kikenjük, belisztezzük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet a sütőporral és a keményítővel összekeverjük, és 2 adagban röviden, közepes fokozaton belekeverjük. A csokicseppeket röviden a legalacsonyabb fokozaton szintén a sütemény tésztájába keverjük. A tészta 2/3 részét a formába töltjük, és elsimítjuk. Elosztjuk rajta a csokikockákat, majd a maradék tésztával beborítjuk/lefedjük. A formát sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük. Kb. 15 perc sütés után a süteményt hegyes késsel hosszában kb. 1 cm mélyen bevágjuk.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A süteményt kb. 10 percig még a formában pihentetjük, majd kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Csokimáz:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint felolvasztjuk. Az egyik sarkán kis lyukat vágunk, majd a süteményre rácsorgatjuk és késsel elkenjük. A csokimázat hagyjuk egy kicsit megdermedni, majd dekor cukorral tetszés szerint díszítjük. A mázat hagyjuk megszilárdulni.
                            A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet a sütőporral és a keményítővel összekeverjük, és 2 adagban röviden, közepes fokozaton belekeverjük. A csokicseppeket röviden a legalacsonyabb fokozaton szintén a sütemény tésztájába keverjük. A tészta 2/3 részét a formába töltjük, és elsimítjuk. Elosztjuk rajta a csokikockákat, majd a maradék tésztával beborítjuk/lefedjük. A formát sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük. Kb. 15 perc sütés után a süteményt hegyes késsel hosszában kb. 1 cm mélyen bevágjuk.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A süteményt kb. 10 percig még a formában pihentetjük, majd kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Csokimáz:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint felolvasztjuk. Az egyik sarkán kis lyukat vágunk, majd a süteményre rácsorgatjuk és késsel elkenjük. A csokimázat hagyjuk egy kicsit megdermedni, majd dekor cukorral tetszés szerint díszítjük. A mázat hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
                                    Díszítés nélkül a sütemény fagyasztható.
A Csokis sütemény tartalmasabbá tehető dióval, mandulával, mazsolával, egyéb aszalt gyümölccsel gazdagítva.
                            A Csokis sütemény tartalmasabbá tehető dióval, mandulával, mazsolával, egyéb aszalt gyümölccsel gazdagítva.
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?