Mákos muffin
Hozzávalók
Muffin formához (12-es):
12 papír sütőforma (Ø 5 cm)
Tésztához:
150 g tönkölybúzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
120 g barna cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt narancshéj
1 csipet só
150 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
50 ml tej
3 darab tojás (M-es)
20 g őrölt mák
12 darab földicseresznye
Krémhez:
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
125 g sovány túró
3 evőkanál barna cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt narancshéj
Díszítéshez:
12 darab földicseresznye
Elkészítés
Előkészítés:
Helyezzük a sütőformákat a muffin forma mélyedésibe, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát egyenletesen osszuk el a formákba. Távolítsuk el a zöldet a földicseresznyéről és helyezzük a tészta közepére. A muffin formát helyezzük a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat vegyük ki a muffinsütőből, és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A habtejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá. A túrót a cukorral és a narancshéjjal keverjük simára, és adjuk a felvert tejszínhabhoz, majd alaposan keverjük át. Töltsük egy nagy díszítőfejjel (kb. 11 mm Ø) ellátott habzsákba, majd a muffinok tetején osszuk el.
Díszítés:
Minden egyes muffin tetejére tegyünk egy-egy földicseresznyét. A muffinokat tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát egyenletesen osszuk el a formákba. Távolítsuk el a zöldet a földicseresznyéről és helyezzük a tészta közepére. A muffin formát helyezzük a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat vegyük ki a muffinsütőből, és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A habtejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá. A túrót a cukorral és a narancshéjjal keverjük simára, és adjuk a felvert tejszínhabhoz, majd alaposan keverjük át. Töltsük egy nagy díszítőfejjel (kb. 11 mm Ø) ellátott habzsákba, majd a muffinok tetején osszuk el.
Díszítés:
Minden egyes muffin tetejére tegyünk egy-egy földicseresznyét. A muffinokat tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Tippek:
A muffinok krém nélkül fagyaszthatóak.
Egész mákot használva tetszetősebb lesz a muffin.
Egész mákot használva tetszetősebb lesz a muffin.
Kedvencnek jelölöm
Mákos muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin formához (12-es):
12 papír sütőforma (Ø 5 cm)
Tésztához:
150 g tönkölybúzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
120 g barna cukor
1 csipet só
150 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
50 ml tej
3 darab tojás (M-es)
20 g őrölt mák
12 darab földicseresznye
Krémhez:
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
125 g sovány túró
3 evőkanál barna cukor
Díszítéshez:
12 darab földicseresznye
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Helyezzük a sütőformákat a muffin forma mélyedésibe, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát egyenletesen osszuk el a formákba. Távolítsuk el a zöldet a földicseresznyéről és helyezzük a tészta közepére. A muffin formát helyezzük a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat vegyük ki a muffinsütőből, és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A habtejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá. A túrót a cukorral és a narancshéjjal keverjük simára, és adjuk a felvert tejszínhabhoz, majd alaposan keverjük át. Töltsük egy nagy díszítőfejjel (kb. 11 mm Ø) ellátott habzsákba, majd a muffinok tetején osszuk el.
Díszítés:
Minden egyes muffin tetejére tegyünk egy-egy földicseresznyét. A muffinokat tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát egyenletesen osszuk el a formákba. Távolítsuk el a zöldet a földicseresznyéről és helyezzük a tészta közepére. A muffin formát helyezzük a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat vegyük ki a muffinsütőből, és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A habtejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá. A túrót a cukorral és a narancshéjjal keverjük simára, és adjuk a felvert tejszínhabhoz, majd alaposan keverjük át. Töltsük egy nagy díszítőfejjel (kb. 11 mm Ø) ellátott habzsákba, majd a muffinok tetején osszuk el.
Díszítés:
Minden egyes muffin tetejére tegyünk egy-egy földicseresznyét. A muffinokat tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Tippek:
A muffinok krém nélkül fagyaszthatóak.
Egész mákot használva tetszetősebb lesz a muffin.
Egész mákot használva tetszetősebb lesz a muffin.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?