Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Répás muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffinformához, 12-es:

kb. 12 muffin papír (5 cm Ø)

Tésztához:

150 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g cukor
1 csipet só
150 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
3 evőkanál tej

Díszítéshez:

150 g porcukor
zöld és narancssárga ételszínezék
kb. 3 evőkanál kajszidzsem
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A muffin papírokat betesszük a formába és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük.

Sütési idő: kb. 23-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
100 g marcipánt 50 g porcukorral összegyúrunk. A répa zöld szárához ételszínezékkel zöldre színezünk egy dió nagyságú marcipándarabot, és fokhagymanyomón átnyomjuk. A maradék marcipánt ételszínezékkel narancssárgára színezzük, és kb. 12 egyforma méretű golyóvá, majd kis répákká formázzuk, és késsel répaszerű mélyedéseket nyomkodunk bele. A répák szárait óvatosan rányomkodjuk. 200 g marcipánt a maradék porcukorral összegyúrjuk, és ételszínezékkel zöldre színezzük, majd durvára lereszeljük. A muffinokat kajszidzsemmel megkenjük.
Elosztjuk rajtuk a „marcipán füvet”, kicsit rányomkodjuk, és a marcipánrépákkal díszítjük.

Tipp:

Díszítés nélkül a répás muffin jól fagyasztható.
A Répás muffin receptje 12 darab sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
77 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!