Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu cupcake

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffinformához (12 darabos):

némi zsiradék
250 g búzaliszt

Tésztához:

250 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g cukor
200 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
5 evőkanál tej
1 csipet só

Locsoláshoz:

125 ml hideg presszókávé
75 ml amaretto (mandulalikőr)

Krémhez:

200 ml hideg habtejszín
250 g mascarpone
50 g porcukor

Díszítéshez:

csokoládé szívecskék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A muffinforma mélyedéseit kikenjük egy kevés zsiradékkal és beszórjuk liszttel, a felesleget kiütögetjük belőlük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen szétosztjuk a muffinformában. A formát sütőrácsra, a sütő középső részébe helyezzük, és a muffinokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 23-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat kb. 5 percet hűlni hagyjuk, majd kivesszük a muffinformából, és sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. A presszókávét az amarettóval összekeverjük. A kihűlt muffinokat egy tányérra tesszük, hústűvel vagy hurkapálcával többször megszurkáljuk, majd evőkanál vagy ecset segítségével átitatjuk a kávé-amaretto keverékkel. (Apránként adagoljuk a folyadékot, hogy legyen ideje felszívódni.)

Krém:
A hideg habtejszínt a habfixálóval együtt keményre felverjük. A mascarponét a porcukorral simára keverjük, majd hozzáforgatjuk a tejszínhabot. A krémet habzsákba vagy fagyasztótasakba töltjük (utóbbi egyik sarkát ezután levágjuk), és egyenletesen a sütemények tetejére nyomjuk. A cupcake-eket kb. 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a cupcake-eket megszórjuk kakaóval, és csokoládé szívecskékkel díszítjük.

Tipp:

A kihűlt muffinok önmagukban jól fagyaszthatók.
Tiramisu cupcake

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
71 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!